ΑΘΗΝΑ
16:44
|
29.09.2022

Ο εισαγγελέας εφετών, Στέλιος Κωσταρέλος, άσκησε έφεση σε βάρος της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ζητεί να επιβληθούν στο Εφετείο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εισαγγελέας εφετών, Στέλιος Κωσταρέλος, άσκησε έφεση σε βάρος της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ζητεί να επιβληθούν στο Εφετείο μεγαλύτερες ποινές στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αιγύπτιου αλιεργάτη.

Ο κ. Κωσταρέλλος, ο οποίος ήταν αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ότι “οι καταδικασθέντες ασκούσαν πλήρη κυριαρχία πάνω σε όλα τα εγκληματικά γεγονότα (ανθρωποκτονία Φύσσα, επίθεση κατά Αιγυπτίων αλιεργατών κλπ), αφού είχαν συγκροτήσει έναν πλήρη, αυτοματοποιημένο μηχανισμό, με δομή και ιεραρχία, ώστε οι επιδιώξεις της ηγεσίας να διαβιβάζονται και να εκτελούνται αμέσως από κατώτερα όργανα”.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι: “Το δικαστήριο δεν στάθμισε ορθά τον βαθμό εγκληματικής διάθεσης των δραστών αφού: α) τα αίτια που τους ώθησαν στην εκτέλεση του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκαν ήταν ταπεινά, υποταγμένοι απόλυτα στη βούληση των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, β) προέβησαν στην πράξη χωρίς την παραμικρή αφορμή και γ) ο σκοπός τους ήταν ανθρωποκτόνος στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης”.

Μετά την έφεση που ασκήθηκε η ποινή των 13 ετών μπορεί να φτάσει και τα 15 χρόνια, όπως και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. O εισαγγελέας δεν άσκησε έφεση όσον αφορά στους καταδικασθέντες ως συνεργούς στην ανθρωποκτονία Φύσσα, ούτε για όσους καταδικάστηκαν για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, ενώ δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για μετατροπή της κατηγορίας από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν μπορούσε βάσει των στοιχείων να δικαιολογηθεί η έφεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα