ΑΘΗΝΑ
07:42
|
20.04.2024

Τη διαδικασία επαναφοράς μίας πιθανής «διπλωματίας των σεισμών» που είχε επιχειρηθεί το 1999 μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας φαίνεται πως πυροδοτεί ο ισχυρός «Εγκέλαδος» που έπληξε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαδικασία επαναφοράς μίας πιθανής «διπλωματίας των σεισμών» που είχε επιχειρηθεί το 1999 μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας φαίνεται πως πυροδοτεί ο ισχυρός «Εγκέλαδος» που έπληξε σήμερα το μεσημέρι Σάμο και Σμύρνη.

Ο ισχυρός σεισμός και οι δεκάδες μετασεισμοί έδωσαν αφορμή για επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας Νίκου Δένδια και Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Τουίτερ ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα της Αθήνας για την άμεση αποστολή δυνάμεων της ΕΜΑΚ προκειμένου να συμβάλλον στον απεγκλωβισμό πολλών δεκάδων πολιτών που έχουν παγιδευτεί σε ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Δεν έγινε άμεσα γνωστή η απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί πως η επικοινωνία των δύο αξιωματούχων προβλήθηκε αμέσως από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ σε ρεπορτάζ με τίτλο: «Τουρκία, Ελλάδα προσφέρουν αμοιβαία βοήθεια και υποστήριξη μετά τον ισχυρό σεισμό που ταρακουνά το Αιγαίο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα