ΑΘΗΝΑ
00:02
|
25.04.2024
"Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα", τόνισε, ζητώντας από τους ηγέτες την επιβολή δραστικών και άμεσων μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε την επιβολή lockdown στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ με αντικείμενο την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico στις Βρυξέλλες, Ντέιβιντ Χέρσζενχορ.

“Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα”, τόνισε η καγκελάριος, ζητώντας από τους ηγέτες την επιβολή δραστικών και άμεσων μέτρων, όπως τα γρήγορα και σύντομα lockdown προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Γερμανία και η Γαλλία προχώρησαν σε μερικό ή ολικό lockdown αντίστοιχα. Χθες η Άνγκελα Μέρκελ, τόνισε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε “δραματική κατάσταση” αναφορικά με την πανδημία και υποστήριξε ότι “ελευθερία δεν σημαίνει ότι κάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά ότι αναλαμβάνουμε ευθύνη”, καταδικάζοντας “τα ψέματα και τις θεωρίες συνωμοσίας” που διακινούνται. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι ο εκνευρισμός των πολιτών για τους περιορισμούς είναι απολύτως κατανοητός, αλλά όπως σημείωσε “δεν υπήρχε ηπιότερη λύση”.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζοντας ότι “οι πολίτες ανησυχούν και κουράζονται, δικαίως” εξέφρασε την ανάγκη για “υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη, για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού”.

Η κρισιμότητα της κατάστασης της πανδημίας στη Γηραιά Ήπειρο, αποτυπώνεται και στον ευρωπαϊκό χάρτη που εκδίδει το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, όπου το μεγαλύτερο τμήμα της ηπείρου βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς έχει “βαφτεί κόκκινο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα