ΑΘΗΝΑ
21:43
|
23.04.2024

Η Ταϊβάν είναι η μόνη χώρα σε ολόκληρη την Ασία, η οποία έχει νομιμοποιήσει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Και σήμερα έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ταϊβάν είναι η μόνη χώρα σε ολόκληρη την Ασία, η οποία έχει νομιμοποιήσει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών. Και σήμερα έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προόδου  καθώς ο στρατός της χώρας στη μαζική γαμήλια τελετή που διοργανώνει κάθε χρόνο συμπεριέλαβε δύο γυναίκες στρατιώτες που παντρεύτηκαν τις συντρόφους τους.

“Ελπίζουμε ο δικός μας γάμος να αποτελέσει έμπνευση για περισσότερα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που υπηρετούν στον στρατό να ορθώσουν το ανάστημά της”, δήλωσε ένα από τα ομόφυλα ζευγάρια που αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης σήμερα στην Ταϊβάν.  

Περίπου 4.000 ομόφυλα ζευγάρια έχουν παντρευτεί από πέρυσι στην Ταϊβάν που νομιμοποιήθηκαν οι γκέι γάμοι.


“Ο στρατός μας δεν έχει προκαταλήψεις”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ασοσιέτεντ Πρες (Associated Press) η υπολοχαγός Τσεν Γινγκ-Ξουάν, η οποία παντρεύτηκε την Λι Γινγκ-γινγκ. “Στα θέματα αγάπης είμαστε όλοι ίσοι”, πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ουδέποτε έκρυψε από τον στρατό τον γενετήσιο προσανατολισμό της.

“Είναι υπέροχο να βλέπεις την πρόοδο στον στρατό”, δήλωσε η 37χρονη Γιούμι Μενγκ που παντρεύτηκε την ταγματάρχη Ουάνγκ Γι.  

Οι φωτογραφίες των δύο ζευγαριών έγιναν viral μετά τη δημοσίευσή τους στη σελίδα του στρατού στο Facebook νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα