ΑΘΗΝΑ
10:45
|
25.04.2024
Ο εξαγριωμένος όχλος έκαψε το πτώμα του θύματος, έξω από το τζαμί της πόλης, στη μέση του δρόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες εξαγριωμένα άτομα λιντσάρισαν έναν άνδρα, τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και στη συνέχεια έκαψαν το πτώμα του, στην πόλη Μπουριμάρι του Μπαγκλαντές, μετά από κατηγορίες ότι είχε πατήσει το κοράνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, προχωρώντας σε αυτοδικία, εισέβαλαν σε γραφείο του δήμου, όπου βρίσκοντας οι δύο άντρες, για δική τους προστασία, αφού είχαν κατηγορηθεί ότι πάτησαν το Κοράνι στο μεγαλύτερο τέμενος της πόλης.

“Ξυλοκόπησαν τον έναν μέχρι θανάτου και κατόπιν έκαψαν το πτώμα”, δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Αμπίντα Σουλτάνα.

Ο δεύτερος άνδρας, αν και τραυματισμένος, κατάφερε να διαφύγει.

Ο εξαγριωμένος όχλος έκαψε το πτώμα του θύματος, έξω από το τζαμί της πόλης, στη μέση του δρόμου.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται σε μια περίοδο που στο Μπαγκλαντές, οι κάτοικοι του οποίου στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι, εντείνεται ο θυμός και το θρησκευτικό μίσος μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις γελοιογραφίες που εικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν αυτήν την εβδομάδα στις αντιγαλλικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ντάκα και την πόλη Τσιταγκόνγκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα