ΑΘΗΝΑ
07:42
|
24.04.2024

Κλιμακώνει την επίθεση στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, αλλά και στους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Στη διάρκεια της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλιμακώνει την επίθεση στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν, αλλά και στους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας του στη Φλόριντα αφενός κατηγόρησε τον πρώην Αντιπρόεδρο πως εάν εκλεγεί “θα βυθίσει τις ΗΠΑ στην ύφεση” και θα εξασθενίσει τη γεωπολιτική επιρροή της Ουάσιγκτον στη διεθνή σκηνή…γιατί «θα παραδώσει τη χώρα στην Κίνα και σε όλες αυτές τις χώρες που επωφελήθηκαν από μας».

Στη συνέχεια αποδοκίμασε τη στάση στενών συμμάχων της Ουάσιγκτον κατηγορώντας τους πως συμπεριφέρονται στις ΗΠΑ «χειρότερα και από τον εχθρό», προσθέτοντας: «Ο εχθρός τουλάχιστον μας έχει σε επαγρύπνηση. Οι σύμμαχοί μας, όμως και αυτά που μας κάνουν σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική προστασία και το εμπόριο, είναι απαράδεκτο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Γερμανία τονίζοντας ότι πρόκειται για πλούσια χώρα που πρέπει να πληρώσει, αντί να βγάζει «μία περιουσία» από τους δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς στρατιωτικούς στο έδαφός της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα