ΑΘΗΝΑ
01:28
|
19.04.2024

Οι υπουργοί Εξωτερικών Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και Αρμενίας, Ζοχράμπ Μνατσακανιάν, έφθασαν σήμερα το απόγευμα στη Γενεύη της Ελβετίας σε μία νέα προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας που […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υπουργοί Εξωτερικών Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και Αρμενίας, Ζοχράμπ Μνατσακανιάν, έφθασαν σήμερα το απόγευμα στη Γενεύη της Ελβετίας σε μία νέα προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας που θα τερματίσει τις αιματηρές συγκρούσεις που συγκλονίζουν από τις 25 Σεπτέμβρη το Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Οι δύο υπουργοί θα καθίσουν στο τραπέζι μαζί με ανώτερους διπλωμάτες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ που συμμετέχουν μαζί με τη Γαλλία στη λεγόμενη «Ομάδα του Μινσκ».

Αμερικανός διπλωμάτης μιλώντας σε διεθνή πρακτορεία επανέλαβε την έκκληση των ΗΠΑ στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν οι επιθέσεις σε περιοχές αμάχων και να εφαρμόσουν δεσμεύσεις που ανέλαβαν την περασμένη βδομάδα στην Ουάσιγκτον για την παύση πυρός.

Την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και η Τουρκία σε διπλωματικές διαβουλεύσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μία μέρα μετά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως στην «εύφλεκτη» περιοχή δεν πρόκειται να αναπτυχθούν «ειρηνευτικές δυνάμεις» εάν πρώτα δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο εάν, αυτή τη φορά, υπάρχουν καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να επιτευχθεί η τέταρτη κατά σειρά συμφωνία εκεχειρίας και να εφαρμοστεί αντί να μείνει στα χαρτιά όπως οι προηγούμενες τρεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα