ΑΘΗΝΑ
08:47
|
20.04.2024
Τραγικός ο επίλογος του εγκλωβισμού δύο μαθητών 15 και 17 ετών στα συντρίμμια παλιού κτιρίου που κατέρρευσε στη Σάμο, λίγη ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγικός ο επίλογος του εγκλωβισμού δύο μαθητών 15 και 17 ετών στα συντρίμμια παλιού κτιρίου που κατέρρευσε στο Βαθύ της Σάμου, λίγη ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

Πρόκειται για δύο ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μαθητές Λυκείου, που εγκλωβίστηκαν στα ερείπια παλιού κτιρίου που κατέρρευσε αρκετή ώρα μετά τον ισχυρό σεισμό ενώ επέστρεφαν από το σχολείο στα σπίτια τους.

Στη Σάμο έγιναν αισθητοί τουλάχιστον 10 ισχυροί μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων μετρήθηκε στα 5 Ρίχτερ.

Ο ισχυρός σεισμός, που συγκλόνισε σήμερα το μεσημέρι το βορειοανατολικό Αιγαίο, προκάλεσε στη Σάμο τον τραυματισμό άλλων οκτώ ατόμων, υλικές ζημιές σε δεκάδες παλιά κτίρια αλλά και μεγάλες καταστροφές στις απέναντι τουρκικές ακτές.

Στην Αθήνα δύο πολυτραυματίες

Στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαϊας Κυριακού» μεταφέρεται απόψε ένας 14χρονος με πολλαπλά κατάγματα και στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ μία 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνας.

Καταστροφικότερος ο σεισμός στη Σμύρνη

Στη Σμύρνη ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 17, εκ των οποίων μία ηλικιωμένη γυναίκα που πνίγηκε από τσουνάμι.

Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 709 καθώς τουλάχιστον 20 κτίρια κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, πιθανότατα εξαιτίας της μη τήρησης αντισεισμικών προδιαγραφών ασφαλείας.

Αυξημένη επαγρύπνιση συνιστούν οι σεισμολόγοι στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο καθώς μετά από έναν τόσο ισχυρό σεισμό αναμένεται, τις επόμενες βδομάδες, ιδιαίτερα δραστήρια μετασεισμική ακολουθία. Δεν αποκλείουν δηλαδή ισχυρό μετασεισμό της τάξης ακόμη και των 6 Ρίχτερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα