ΑΘΗΝΑ
11:57
|
18.05.2024

Πλήρη ενημέρωση για την μετασεισμική κατάσταση στη Σάμο και το συντονισμό ενεργειών για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων και την προσωρινή στέγαση τούς είχε απόψε στο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήρη ενημέρωση για την μετασεισμική κατάσταση στη Σάμο και το συντονισμό ενεργειών για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων και την προσωρινή στέγαση τούς είχε απόψε στο Δημαρχείο της Δυτικής Σάμου κλιμάκιο κυβερνητικών αξιωματούχων με επικεφαλής τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, ενημέρωσε τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ειδική ομάδα της ΕΚΑΜ και διασώστες του ΕΚΑΒ, για την κατάσταση σε σχέση με τα θύματα, τους τραυματίες και τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ.

Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων και ανακοινώθηκε ότι αύριο το πρωί θα καταφθάσουν στη Σάμο κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που μαζί με τους μηχανικούς του δήμου θα καταγράψουν τις ζημιές στα κτίρια και θα αξιολογήσουν ποια είναι κατάλληλα για χρήση και ποια όχι.

Ανακοινώθηκε επίσης πως απόψε θα διανυκτερεύσουν σε σκηνές που στήνονται σε αθλητικά στάδια του νησιού κυρίως παιδιά και έφηβοι ενώ σε ξενοδοχεία θα φιλοξενηθούν προσωρινά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Τέλος το Δημαρχείο Δυτικής Σάμου ανακοίνωσε πως θα διανυκτερεύσει ώστε να προσφέρει κατευθύνσεις και βοήθεια στους σεισμόπληκτους καλώντας τους να κάνουν χρήση του τηλεφωνικού αριθμού 22733 50801.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα