ΑΘΗΝΑ
21:07
|
18.04.2024
Το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να σχηματίσει δικογραφία. Καθολική η καταδίκη του πολιτικού κόσμου της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας έχει αναλάβει να σχηματίσει δικογραφία προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τους αγνώστους που την Παρασκευή προέβησαν στην κίνηση να φωτογραφίσουν με πλακάτ στον λαιμό και να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σύμφωνα με πηγές του CNN Greece.

Τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής η Αστυνομία αναφέρουν ότι οι νεαροί φορούσαν κουκούλες και γάντια, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να μην έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο.

Καταδίκη του προπηλακισμού από τον πολιτικό κόσμο της χώρας

Είχε προηγηθεί η ομόθυμη καταδίκη της ενέργειας από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για αθλιότητας από αυτόκλητους τιμωρούς, ενώ καταδίκασε τις συγκεκριμένες εικόνες αναφέροντας ”οι νέες και οι νέοι στη χώρα μας δεν καταφεύγουν σε τραμπουκισμούς και σε διαπόμπευση προσώπων και μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας για να επιτύχουν τους στόχους τους. Αλίμονο! Αυτές είναι ενέργειες που ταιριάζουν σε μιμητές βιαιοτήτων και αστυνομικών πρακτικών της δεκαετίας του ’60”.

”Η εικόνα του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια” σχολίασε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας για να προσθέσει ”Η Κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα Πανεπιστήμιά μας”.

”Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, με τον προπηλακισμό του πρύτανη, το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι τον προβοκατόρικο ρόλο ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τους αγώνες τους και λειτουργούν ως οι καλύτεροι χορηγοί της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον του λαού και της νεολαίας. Η προσπάθεια που γίνεται από χθες να εμφανιστούν δικαιωμένα για την πολιτική τους κυβερνητικά στελέχη, που έχουν πρωτοστατήσει στα αντιλαϊκά μέτρα και την καταστολή, αποδεικνύει σε ποιανού μύλο ρίχνουν νερό αυτές οι ομάδες και αυτές οι ενέργειες” υπογραμμίζει η ΚΝΕ σε σχόλιό της.

Επικήρυξη δραστών και εξίσωση με Χρυσή Αυγή από τον Χρυσοχοϊδη

Ένα βήμα παραπέρα πήγε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδης, ο οποίος εξίσωσε την επίθεση στον πρύτανη με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

”Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει”, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα