ΑΘΗΝΑ
07:48
|
18.04.2024
Επιλέγοντας την μεταφυσική απεικόνιση των επιπτώσεων της νέας εργασιακής μεταρρύθμισης (;), το αξιόπιστο γραφείο μελλοντολογίας “Κυβέρνηση και συνεργάτες”, θα μπορούσε να μας δώσει σαφή εικόνα…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλοί θεωρούν ότι η μοίρα των ανθρώπων περνάει από τα χέρια τους και ότι δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από το άθροισμα πράξεων, λαθών και παραλείψεων.

Κάποιοι προσθέτουν στην εξίσωση της ζωής, τον αστάθμητο παράγοντα.

Άλλοι, όμως, επιμένουν στο μεταφυσικό.

Σε αυτό, δείχνει να επιμένει και η κυβέρνηση, προσπαθώντας να εξηγήσει τα μέτρα που προωθεί στην αγορά εργασίας.

Η έμμεση κατάργηση του οκταώρου και η ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, εμφανίζονται από τους αρμόδιους ως “σύζευξη της οικογενειακής ζωής με την εργασία”.

Ο δραστικός περιορισμός του κόστους των υπερωριών, παρουσιάζεται ως προσπάθεια “ενίσχυσης των επενδύσεων” και η συρρίκνωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων ως διόρθωση των “συνδικαλιστικών υπερβολών”.

Επιλέγοντας την μεταφυσική απεικόνιση των επιπτώσεων της νέας εργασιακής μεταρρύθμισης (;), το αξιόπιστο γραφείο μελλοντολογίας “Κυβέρνηση και συνεργάτες”, θα μπορούσε να μας δώσει σαφή εικόνα της επόμενης μέρας στην αγορά εργασίας:

Κριός (ευέλικτες μορφές εργασίας): Ήρθατε ορμητικά στο προσκήνιο. Και ήρθατε για να μείνετε. Μην επηρεάζεστε από όσους σας χαρακτηρίζουν “φτηνούς”.

Ταύρος (απολύσεις): Οι εξελίξεις, σας ευνοούν. Πλέον θα είστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί.

Δίδυμοι (υπερωρίες): Η αμφιθυμία σας, τους έχει μπερδέψει όλους. Πλέον άλλες φορές αμείβεστε και άλλες όχι!

Καρκίνος (κυβερνητική ευαισθησία): Η επιλεκτική ευαισθησία, μπορεί να σας εξυπηρετεί μεσοπρόθεσμα, αλλά δεν παύει να “φωνάζει” ότι πρόκειται για συμφέρον. Προσέξτε αντιδράσεις. Αποφύγετε Σύνταγμα, Ομόνοια και τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας.

Λέων (Επιθεώρηση Εργασίας): Κινδυνεύετε να χάσετε τον θρόνο του βασιλιά της εργασιακής ζούγκλας. Λάβετε τα μέτρα σας. Νομικές επιπλοκές.

Παρθένος (εργαζόμενοι): Με τον ωροσκόπο στη φτώχεια και την ανεργία στα ύψη, εκμεταλλευτείτε την αγάπη σας για τα ταξίδια. Μεταναστεύστε.

Ζυγός (μισθός): Εποχή της απόλυτης ισορροπίας για εσάς. Η ζυγαριά στην αγορά, άδεια και από τις δύο πλευρές. Για όσους νοσταλγείτε τα παλιά, επιμείνετε στα δοκιμασμένα (“Κοινωνικό Συμβόλαιο” του ΠΑΣΟΚ και “καλάθι της νοικοκυράς”), ώστε να καταφέρετε να ξεχαστείτε.

Σκορπιός (εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία): Η εποχή της απομόνωσης τελείωσε. Ήρθε η ώρα να λάμψετε! Μπορείτε να επιβάλλετε στους απεργούς συναδέλφους σας το “ιερό δικαίωμα στην εργασία” και να αναζητήσετε σε συνεργασία με τους εργοδότες τον “συνδικαλιστικό ρεαλισμό”.

Τοξότης (εργαζόμενοι σε τουρισμό-επισιτισμό): Πλησιάζετε σε απόσταση αναπνοής στην υλοποίηση του ονείρου σας: Να συνδυάσετε την εργασία με το χόμπι, καθώς εργάζεστε για ελάχιστα ή απλήρωτοι.

Αιγόκερως (εργοδότες): Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, βρήκατε το κουτάλι!Επιδοτούμενη εργασία από το κράτος, φθηνές υπερωρίες, γρήγορες απολύσεις, περιστολή απεργιών, κοινωνικές αποστάσεις λόγω πανδημίας. Άνοιξη στην καρδιά του χειμώνα.

Υδροχόος (συνδικάτα): Δύσκολη εποχή για εσάς. Είστε πολύ κοντά στο να τα κάνετε μούσκεμα. Προσοχή σε υποσχέσεις, κοινωνικούς διαλόγους, κυβερνητική κατανόηση και νομοσχέδια.

Ιχθείς (πορείες, απεργίες): Διανύετε περίοδο περιορισμού και μάλιστα χωρίς να το έχετε επιλέξει. Πολλοί σας ζητούν να βρεθείτε και πάλι στους δρόμους, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα