ΑΘΗΝΑ
18:58
|
26.04.2024
Μια αποθήκη παροχής οξυγόνου έπιασε φωτιά και εξερράγη σε νοσοκομείο για ασθενείς Covid-19 στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια αποθήκη παροχής οξυγόνου έπιασε φωτιά και εξερράγη σε νοσοκομείο για ασθενείς Covid-19 στη ρωσική πόλη Τσελιάμπινσκ. Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης καταγράφηκε σε πολλά βίντεο.
Το περιστατικό συνέβη στην πόλη των νότιων Ουραλίων την Παρασκευή, όταν ένα υπόστεγο που φιλοξενούσε ένα μεγάλο δοχείο οξυγόνου πήρε φωτιά σε ένα τοπικό νοσοκομείο. Περίπου 170 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων 150 ατόμων με επιβεβαιωμένο κορονοϊό, βρίσκονταν στο νοσοκομείο τη στιγμή της έκρηξης. Όλοι οι ασθενείς εκκενώθηκαν με ασφάλεια.

Πλάνα από τη σκηνή δείχνουν πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν το φλεγόμενο υπόστεγο έξω από το κτίριο του νοσοκομείου. Συνειδητοποιώντας ότι το δοχείο οξυγόνου επρόκειτο να εκραγεί, οι πρώτοι ανταποκριτές απομακρύνθηκαν από αυτό λίγο πριν ανατιναχτεί η δεξαμενή.

Η έκρηξη διέλυσε το υπόστεγο, καθώς και θρυμμάτισε παράθυρα σε κοντινά κτίρια.

Δυο όροφοι του νοσοκομείου, καθώς και πολλά διαμερίσματα σε ένα κοντινό κτίριο κατοικιών πήραν φωτιά ως αποτέλεσμα της έκρηξης. Οι κάτοικοι εκκενώθηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οι φλόγες σβήστηκαν αμέσως.

Περίπου 20 πυροσβέστες και 76 άτομα συμμετείχαν στην καταπολέμηση της φωτιάς, ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, κανείς δεν τραυματίστηκε ούτε σκοτώθηκε από την έκρηξη.

Αν και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο ασθενείς με κορονοϊό στο νοσοκομείο πέθαναν λόγω έλλειψης οξυγόνου μετά την έκρηξη, οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν σθεναρά αυτές τις αναφορές. Μια πρώιμη εκτίμηση του συμβάντος έδειξε ότι η διαρροή και η επακόλουθη πυρκαγιά προκλήθηκαν από ακατάλληλη εγκατάσταση και λανθασμένο χειρισμό της δεξαμενής οξυγόνου, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Τσελιάμπινσκ.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα