ΑΘΗΝΑ
19:16
|
28.09.2024
Νέες αψιμαχίες μεταξύ Aστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν στη Ρώμη το Σάββατο το απόγευμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες αψιμαχίες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ξέσπασαν στη Ρώμη το Σάββατο μετά από συγκρούσεις ένα βράδυ νωρίτερα στη Φλωρεντία, και αφότου ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας κατηγόρησε για τα επεισόδια “βίαια περιθωριακά στοιχεία”.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους την περασμένη εβδομάδα σε πόλεις σε όλη την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, της Νάπολης και του Τορίνο, για να ασκήσουν κριτική σε μια νέα σειρά περιορισμών που αποσκοπούν στη διακοπή της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, και ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την αναγγελία πιο αυστηρών μέτρων από τη Δευτέρα.

Νωρίς το Σάββατο το απόγευμα στη Ρώμη, η κατάληψη της φημισμένης πλατείας Κάμπο ντε Φιόρι κατέληξε σε σύγκρουση με την αστυνομία καθώς μερικοί εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να ρίχνουν μπουκάλια και κροτίδες, προτού διασκορπιστούν από την αστυνομία με τη χρήση δακρυγόνων και γκλομπ.

Μια ακόμη διαδήλωση που έλαβε χώρα στην ιταλική πρωτεύουσα κατέληξε σε συμπλοκές με τις αστυνομικές αρχές.

Οι διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα της Ιταλίας ήρθε μια ημέρα μετά από μια μη εξουσιοδοτημένη νυχτερινή διαδήλωση στην αναγεννησιακή πόλη της Φλωρεντίας που έγινε βίαια, όταν η αστυνομία προσπάθησε να απαγορεύσει την είσοδο περίπου 200 ατόμων στην κεντρική Πιάτσα ντέλα Σινιορία.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, μερικοί εκ των οποίων πέταξαν βόμβες Μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες ενώ έσπασαν και κάμερες ασφαλείας.

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη σοβαρά από την πανδημία τον Μάρτιο, η Ιταλία υπέστη καραντίνα άνω των δύο μηνών που κατέστρεψε την ήδη αγωνιζόμενη οικονομία της.

Την Κυριακή, η Ιταλία εισήγαγε νέους περιορισμούς λόγω κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος όλων των κινηματογράφων, θεάτρων, γυμναστηρίων και πισινών και το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 6:00 μ.μ. (1700 GMT).

Πηγές: Radio France internationale

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα