ΑΘΗΝΑ
00:05
|
19.04.2024
Η χώρα μπαίνει και πάλι σε γενική καραντίνα από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μεγάλη Βρετανία γίνεται η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που προχωρά σε δεύτερο εθνικό lockdown, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Με τη χώρα να έχει ξεπεράσει συνολικά τα ένα εκατομμύριο κρούσματα  Βρετανός ηγέτης παραδέχτηκε ότι το μέχρι στιγμής σύστημα με τα περιοριστικά μέτρα ανά περιοχή δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό, ενώ ομολόγησε ότι το ΕΣΥ (NHS) είναι κυριολεκτικά στα όριά του, ακόμα και σε περιοχές χωρίς πολλά κρούσματα. Η χώρα μπαίνει και πάλι σε γενική καραντίνα από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

”Από την Τρίτη έως την αρχή του Δεκέμβρη πρέπει να μείνετε σπίτι, μπορείτε να το εγκαταλείψετε μόνο για συγκεκριμένους λόγους”, δήλωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Τζόνσον ήλπιζε ότι ένα σύνολο περιφερειακών περιορισμών που θεσπίστηκαν νωρίτερα τον Οκτώβριο θα ήταν αρκετό για να μειώσει τους αριθμούς. Ωστόσο, κυβερνητικοί επιστημονικοί σύμβουλοι προβλέπουν ότι με την τρέχουσα πορεία της επιδημίας, η ζήτηση για νοσοκομειακά κρεβάτια θα υπερβεί τα διαθέσιμα κρεβάτια μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ακόμη και αν ανοίξουν εκ νέου προσωρινά νοσοκομεία με την πρώτη κορύφωση του ρυθμού εξάπλωσης του ιού.

Πηγές: BBC, TΑ ΝΕΑ, France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα