ΑΘΗΝΑ
07:53
|
18.05.2024
Αμερικανός πολίτης που απήχθη από ένοπλους στο Νίγηρα απελευθερώθηκε κατόπιν επιχείρησης των αμερικανικών δυνάμεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Αμερικανός πολίτης που απήχθη από ένοπλους στο Νίγηρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απελευθερώθηκε σε στρατιωτική επιχείρηση διάσωσης από τις αμερικανικές δυνάμεις, όπως επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο το Σάββατο.

Ο όμηρος, Φίλιπ Ουάλτον, που περιγράφεται ως γιος ενός ιεραποστόλου που ζούσε στο Νίγηρα, απήχθη τη Δευτέρα το βράδυ στα περίχωρα ενός χωριού στο Νίγηρα κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία. Έχει μεταφερθεί στη Νιγηρία όπου οι αμερικανικές δυνάμεις τον ελευθέρωσαν, είπε το Πεντάγωνο.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί για την ασφαλή επιστροφή όλων των πολιτών των ΗΠΑ που αιχμαλωτίστηκαν”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε δήλωση του.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την επιχείρηση διάσωσης. “Μεγάλη νίκη για τις ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σήμερα. Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν!,” έγραψε στο Twitter.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν αυτήν την εβδομάδα ότι οι απαγωγείς κάλεσαν τον πατέρα του άντρα να απαιτήσει λύτρα από την αμερικανική κυβέρνηση, αν και η οικογένεια του δεν το επιβεβαίωσε. Ο Ουάλτον ζεί στον Νίγηρα με τη γυναίκα και το παιδί του για δύο χρόνια, σύμφωνα με τον πατέρα του, ο οποίος ο ίδιος βρίσκεται στην χώρα για σχεδόν 30 χρόνια.

Αρκετοί Δυτικοί κρατούνται όμηροι στην περιοχή, η οποία έχει εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και τζιχαντιστικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού εργαζομένου βοήθειας, Τζέφερι Γούντκε, ο οποίος απήχθη στην πόλη Αμπαλάκ το 2016 και πιστεύεται ότι βρίσκεται στο γειτονικό Μάλι τώρα.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα