ΑΘΗΝΑ
03:22
|
10.05.2024
Κάτοικοι της Σάντα Κρουζ ανέφεραν και κατέγραψαν επιθέσεις σε σπίτια από μέλη της ακροδεξιάς Union Juvenil Cruceñista (UJC)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξτρεμιστικές ομάδες της Δεξιάς, επτά ημέρες πριν την ορκωμοσία της νέας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να αμφισβητήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κάτοικοι της Σάντα Κρουζ ανέφεραν και κατέγραψαν επιθέσεις τρομοκρατικού χαρακτήρα σε σπίτια από μέλη της ακροδεξιάς Union Juvenil Cruceñista (UJC) που χρησιμοποιούν κροτίδες και πέτρες σήμερα το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη θριαμβευτική επάνοδο του MAS στην εξουσία, με το 55% των ψήφων και την ανάδειξη του Λουίς Άρσε στην προεδρία της χώρας.

Οδοφράγματα έχουν απλωθεί στην πόλη της Σάντα Κρουζ, μια περιοχή της χώρας που υποστήριξε έντονα τον τρίτο σε ψήφους ακροδεξιό υποψήφιο Λούις Φερνάντο Καμάτσο και το κόμμα του, Creemos.

Στη Σάντα Κρουζ και στην Κοτσαμπάμπα, ακροδεξιές ομάδες συγκεντρώθηκαν σε αστυνομικές και στρατιωτικές βάσεις ζητώντας ένα δεύτερο πραξικόπημα και έχουν κάνει ρητές εκκλήσεις για στρατιωτική χούντα.

Η ακροδεξιών πεποιθήσεων Πολιτική Επιτροπή της Σάντα Κρουζ ανακοίνωσε απεργία πείνας στο Λα Παζ και κάλεσε σε απείθεια προς το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά τις θετικές αναφορές που έγιναν από εκλογικές ομάδες παρατηρητών μετά την ψηφοφορία σχετικά με την εγκυρότητα της διαδικασίας. Μεταξύ των αιτημάτων της Επιτροπής είναι η επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Βολιβίας, Λουίς Άρσε, και του Αντιπροέδρου, Νταβίντ Τσοκεχουάνκα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα