ΑΘΗΝΑ
16:09
|
26.06.2024
Ένας 70χρονος άντρας διασώθηκε από τα ερείπια ενός ισοπεδωμένου κτιρίου στη Σμύρνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 70χρονος άντρας διασώθηκε από τα ερείπια ενός ισοπεδωμένου κτιρίου στη δυτική Τουρκία νωρίς την Κυριακή. Ο άνδρας που ήταν θαμμένος ήταν κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου στη Σμύρνη για 33 ώρες, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τις ακτές του Αιγαίου, προκαλώντας ανθρώπινες απώλειες και μεγάλες υλικές ζημιές σε Σάμο και Σμύρνη.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν 49 θανάτους στην παράκτια πόλη της Σμύρνης, ενώ οι δύο Έλληνες έφηβοι που πέθαναν στο νησί της Σάμου ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών από το σεισμό της Παρασκευής σε 51.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 20 κτίρια καταστράφηκαν στο προάστιο Μπαϊράκλι της Σμύρνης, περιοχή η οποία ήταν σε διαδικασία ραγδαίου και άτακτου αστικού μετασχηματισμού, με τις κτιριακές υποδομές να μην ανταποκρίνονται στα κριτήρια αντισεισμικής προστασίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 885 τραυματίες, 15 από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα