ΑΘΗΝΑ
11:32
|
17.05.2024
Η πορεία είχε στόχο να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση φιέστας από φασιστικές και νεοναζιστικές ομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με άγρια βία και καταστολή αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ και η μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ της αστυνομίας την απαγορευμένη από την αστυνομία αντιφασιστική συγκέντρωση πορεία που οργάνωσαν αντιφασιστικές και αναρχικές συλλογικότητες σήμερα Κυριακή 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με το prin.gr.

Η πορεία είχε στόχο να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση φιέστας από φασιστικές-νεοναζιστικές ομάδες όπως οι “Ελλήνες ΓΤΠ” του Ηλία Κασιδιάρη και “Προπάτρια” στο μνημόσυνο των δολοφονημένων μελών της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

”Οι συγκέντρωσεις-πορείες ξεκίνησαν μετά στις 16:00 με τους οπαδούς του Κασιδιάρη να παίζουν κρυφτούλι και να αλλάζουν την τελευταία ώρα τα καλέσματα τους καθώς απαγορεύτηκε και η δική τους συγκέντρωση.  Το αντιφασιστικό κίνημα έχει κάνει σαφές ότι θα είναι πάντα εκεί να απαντάει μαχητικά σε όποια φυσική παρουσία των φασιστών.  Τελικά τα απόνερα της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκαν. Στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ που έδιωχναν κόσμο και τραμπούκιζαν. Πραγματοποιήθηκε μια μίνι πορεία 50 ατόμων στο Γαλάτσι και ακολούθησε άγριο πέσιμο των ΜΑΤ με ρόπαλα και χημικά. Κόσμος εγκλωβίστηκε και τα ΜΑΤ έκαναν εισβολή ακόμα και σε καφετέρια στην πλατεία του Αγίου Ανδρέου στην οποία διαδηλωτές είχαν βρει καταφύγιο!

Οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν άγρια τους διαδηλωτές με ρόπαλα και ασπίδες. Τέσσερα άτομα με εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό και πραγματοποιήθκαν συνολικά 14 προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα.  Περίπου 50 άτομα νεοναζιστικών πεποιθήσεων μετέβησαν παρά την απαγόρευση στο νεκροταφείο με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν 10 από αυτούς για παραβίαση της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.   Έντονη η παρουσία ανδρών και γυναικών της Ασφάλειας εντός του Ευαγγελισμού με στόχο να συλλάβουν τους τέσσερις τραυματίες τη στιγμή που αυτοί θα πάρουν εξιτήριο. Από τις 14 προσαγωγές αντιφασιστών οι 10 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και αύριο αναμένεται να περάσουν από την Ευελπίδων.”

Τις καταγγελίες επιβεβαιώνει και ο ιστότοπoς Rising Galaxy, ο οποίος επιτίθεται φραστικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας λόγο για ”συμμορία Χρυσοχοΐδη”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα