ΑΘΗΝΑ
13:54
|
26.04.2024
Οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ (CDU) θα επιλέξουν νέο ηγέτη στα μέσα Ιανουαρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ (CDU) θα επιλέξουν νέο ηγέτη στα μέσα Ιανουαρίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος το Σάββατο μετά την αναβολή του συνεδρίου του κόμματος της 4ης Δεκεμβρίου λόγω της αναζοπύρωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου ηγέτη έχει προκαλέσει διχόνοια στο κυβερνών κόμμα, με έναν υποψήφιο – τον Φρίντριχ Μερτς – να κατηγορεί ορισμένους το κατεστημένο του CDU ότι προσπαθεί να σταματήσει τη άνοδό του στην εξουσία.

Οι τρεις υποψήφιοι ηγεσίας του κόμματος – Μέρτς, Άρμιν Λάσετ, Νόρμπερτ Ρέντγκεν – συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στα μέσα Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του CDU, Πολ Ζίμιακ, στο Twitter.

Η δημοτικότητα του CDU ενισχύθηκε από τον θεωρούμενο ως ικανό χειρισμό της πανδημικής κρίσης από την κυβέρνηση Μέρκελ, όπου πολύ χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης καταγράφηκαν στη Γερμανία από ό,τι στις γειτονικές χώρες.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μερτς είναι πιο δημοφιλής στα μέλη του CDU από ό, τι ο Λάσετ, ο οποίος είναι πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, και τον Ρέντγκεν, που θεωρείται ειδικός σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ωστόσο, η ελίτ του κόμματος, η οποία θεωρείται πως επηρεάζει και το εκλεκτορικό σώμα είναι πιο κοντά στον Λάσετ.

Υπενθυμίζεται πως οι κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γερμανία πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο έως τις 24 Οκτωβρίου του 2021.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα