ΑΘΗΝΑ
16:31
|
06.07.2024
Η καραντίνα θα μπορούσε να παραταθεί και μετά τον Δεκέμβρη δήλωσε ο υπουργός παρά των πρωθυπουργό, Μάικλ Γκόουβ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καραντίνα ενός μηνός για το σύνολο της βρετανικής επικράτειας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπορούσε να παραταθεί καθώς η Βρετανία αγωνίζεται να συγκρατήσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19, δήλωσε κορυφαίο μέλος του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή.

Ερωτηθείς εάν η καραντίνα θα μπορούσε να παραταθεί πέραν των αρχών Δεκεμβρίου, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Μάικλ Γκόουβ, απάντησε στον Sky News: ”Ναι”.

”Μπορούμε να πούμε οριστικά ότι αν δεν αναλάβουμε δράση τώρα θα κατακλυστούν (οι υπηρεσίες υγείας) με τρόπους που κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει”, δήλωσε ο Γκόουβ.

Η νέα ανακοίνωση για σχεδόν ολική καραντίνα ήρθε 10 ημέρες αφότου ο Τζόνσον δήλωνε στο κοινοβούλιο ότι ”δεν έχει κανένα νόημα να ”σβήσει τα φώτα με ένα πλήρες lockdown”.

Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε χάσει μια χρυσή ευκαιρία να επιβάλει μια πιο αποτελεσματική καραντίνα κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων σχολικών διακοπών στα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα