ΑΘΗΝΑ
02:45
|
25.04.2024
Οι σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου ισχυρίστηκε πως οι Δημοκρατικοί θα προσπαθήσουν να κλέψουν την εκλεκτορική ψήφο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ανώτερος σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Τζέισον Μίλερ ισχυρίστηκε σήμερα την Κυριακή ότι οι Δημοκρατικοί θα προσπαθούσαν να ”κλέψουν” εκλεκτορικές ψήφους μετά τη βραδιά των εκλογών αν ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να είναι μπροστά, σηματοδοτώντας μια επικείμενη νομική μάχη για τα ψηφοδέλτια που θα καταμετρηθούν μετά τις 3 Νοεμβρίου.

“Εάν μιλήσετε με πολλούς έξυπνους Δημοκρατικούς, πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα είναι μπροστά την βραδιά των εκλογών, πιθανότατα να πάρει 280 εκλέκτορες, κάπου σε αυτό το εύρος”, δήλωσε ο Μίλερ στην εκπομπή “This Week” του ABC με παρουσιαστή τον Τζορτζ Στεφανόπουλος.

“Και τότε θα προσπαθήσουν να τους κλέψουν (τους εκλέκτορες) μετά τις εκλογές. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε πάνω από 290 εκλογικές ψήφους το βράδυ των εκλογών” συμπλήρωσε ο Μίλερ.

Οι ψήφοι του Εκλεκτορικού Σώματος δεν θα απονεμηθούν μέχρι τον Δεκέμβριο και καμία πολιτεία δεν αναφέρει ποτέ την τελική καταμέτρηση το βράδυ των εκλογών, παρά την επιμονή του Τραμπ ότι οι εκλογές θα πρέπει να λήξουν στις 3 Νοεμβρίου και ότι τα δικαστήρια δεν θα πρέπει να επιτρέψουν την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων από τις κάλπες οι οποίες θα καταμετρηθούν τις επόμενες ημέρες, ισχυρισμός που έχουν αντικρούσει πολιτειακοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τους New York Times, η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει χρήματα για να συνεχίσει τη μάχη έως και την καταμέτρηση των εκλεκτορικών ψήφων στα μέσα Δεκεμβρίου.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα