ΑΘΗΝΑ
06:52
|
05.07.2024
Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν στους δρόμους στο Μαυροβούνιο για να θρηνήσουν το θάνατο του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν στους δρόμους στο Μαυροβούνιο, παρά την αναζοπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού και την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, για να θρηνήσουν το θάνατο του κορυφαίου επισκόπου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα, του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιου.

Τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν γύρω από την κεντρική εκκλησία στην πρωτεύουσα, την Ποντγκόριτσα, όπου το σώμα του ιεράρχη μεταφέρθηκε σε ένα ανοιχτό φέρετρο για την κηδεία της Κυριακής. Χιλιάδες πιστοί πέρασαν από το φέρετρο για να ασπαστούν τη σορό του μητροπολίτη, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία αν σκεφτεί κανείς πως ο νεκρός ιεράρχης πέθανε από οξεία πνευμονία που προκλήθηκε από την έκθεσή του στον κορονοϊό Covid-19.

Ανησυχία επίσης προκαλεί η μη τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων, λόγω του συνωστισμού των χιλιάδων πιστών που έσπευσαν να πουν το τελευταίο αντίο στον εκλιπόντα. Πολλοί προσκυνητές δεν έκαναν ούτε χρήση προστατευτικής μάσκας.

Είχε προηγηθεί η έκκληση του διευθυντή του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν ο Αμφιλόχιος στις αρχές να μην γίνει κηδεία με ανοικτό φέρετρο, ώστε να αποφευχθεί ο ασπασμός, ενώ γιατροί χαρακτήρισαν την κηδεία ”φωλιά της νόσου”.

Πηγές: ABC, Deutsche Welle

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα