ΑΘΗΝΑ
10:47
|
25.04.2024
Μια ίσχυρή έκρηξη κι ένα μπαράζ πυροβολισμών συντάραξαν το πανεπιστήμιο της Καμπούλ το πρωί της Δευτέρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ισχυρή έκρηξη κι ένα μπαράζ πυροβολισμών συντάραξαν το πανεπιστημιο της Καμπούλ το πρωί της Δευτέρας (02/11). Λίγες ώρες νωρίτερα, μια ακόμα έκρηξη είχε αναστατώσει το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Ταρίκ Αριάν, στο πανεπιστήμιο -που αυτήν την ώρα είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις της αστυνομίας- εισέβαλε το πρωί μια ομάδα οπλισμένων ανδρών.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι επιτιθέμενοι ήταν τρεις και ότι άνοιξαν πυρ την ώρα που στον χώρο του πανεπιστημίου γίνονταν τα εγκαίνια μιας έκθεσης βιβλίου που συνδιοργανώθηκε από το Αφγανιστάν και το Ιράν, παρουσία, μάλιστα, αξιωματούχων των δύο χωρών.

Το τοπικό δίκτο ToloNews ήταν το πρώτο που μετέδωσε εικόνες από την εκκένωση του πανεπιστημίου, ενώ αργότερα ήρθαν στο φως και τα πρώτα βίντεο, με φοιτητές και περαστικούς να τρέχουν πανικόβλητοι την ώρα που σε κοντινή τους απόσταση ακούγονται δυνατοί κρότοι. Ταυτοχρόνως, κυκλοφόρησαν και βίντεο που απεικονίζουν ένα κομβόι τεθωρακισμένων οχημάτων να κατευθύνεται προς την Καμπούλ. Σύμφωνα με τα τοπικά ενημερωικά δίκτυα, τα τεθωρακισμένα ανήκουν σε “ξένες δυνάμεις”.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν ενημέρωσε ότι τέσσερις τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο μετά την επίθεση, ανάμεσά τους κι ένας λέκτορας του πανεπιστημίου.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, τόσο για το χτύπημα στο πανεπιστήμιο, όσο και για την έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ, που τραυμάτισε σοβαρά δύο ανθρώπους.

Γενικά, το τελευταίο διάστημα οι αιματηρές επιθέσεις και ο αριθμός των τρομοκρατικών χτυπημάτων αυξάνονται δραματικά στο Αφγανιστάν, με την επίτροπο του ΟΗΕ, Ντέμπορα Λάιονς, να κάνει λόγο τον περασμένο Σεπτέμβρη για “ρεκόρ βίαιων επεισοδίων” στη χώρα.

Πηγή: RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα