ΑΘΗΝΑ
14:11
|
20.04.2024
“Ήρθαμε εδώ για να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο Τραμπ για το παρελθόν και να τον ευλογήσουμε για το μέλλον”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εβραίοι έποικοι συγκεντρώθηκαν στον τόπο ταφής των βιβλικών πατριαρχών τους Αβραάμ και Ισαάκ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να προσευχηθούν για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

“Ήρθαμε εδώ για να ευλογήσουμε τον πρόεδρο Τραμπ, να τον ευχαριστήσουμε για όσα έκανε στο παρελθόν και να τους ευχηθούμε κάθε επιτυχία για το μέλλον και τις επικείμενες εκλογές”, δήλωσε ο Γισάι Φλάισερ, εκπρόσωπος των εποίκων στη Χεβρώνα, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters).  


Και οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες (ιουδαϊσμός, χριστιανισμός και ισλάμ) τιμούν και αναγνωρίζουν τον Αβραάμ. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που η διακυβέρνηση Τραμπ επέλεξε να ονομάσει τις συμφωνίες του Ισραήλ με το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως “Συμφωνίες του Αβραάμ”.

Για τους Παλαιστίνιους ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ και αυτός που ουδέποτε επέκρινε την κυβέρνηση Νετανιάχου για την επέκταση των εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο ραβίνος που χοροστάτησε στη θρησκευτική τελετή στη Χεβρώνα προσευχήθηκε στον θεό για να εξασφαλίσει στον Ντόναλντ Τραμπ τέσσερα ακόμα χρόνια στην προεδρία των ΗΠΑ λέγοντας ότι έχει αποδείξει την αφοσίωσή του στη διασφάλιση και ενίσχυση του λαού του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα