ΑΘΗΝΑ
03:21
|
23.05.2024

Εκτός νόμου τίθεται στη Γαλλία η τουρκική ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» ανήγγειλε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν. Η εφημερίδα Λε Φιγκαρό επικαλούμενη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός νόμου τίθεται στη Γαλλία η τουρκική ακροδεξιά εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» ανήγγειλε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Η εφημερίδα Λε Φιγκαρό επικαλούμενη δηλώσεις του Γάλλου υπουργού ανέφερε πως η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα κατά το προγραμματισμένο για μεθαύριο, Τετάρτη, υπουργικό συμβούλιο. Ωστόσο, ο ίδιος σήμερα το απόγευμα το παρουσίασε σαν ειλημμένη απόφαση.

Η αφορμή που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο της ευρύτερης γεωπολιτικής αντιπαράθεσης με την Τουρκία σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, δόθηκε την περασμένη βδομάδα. Τότε ορδές δεκάδων ατόμων τουρκικής καταγωγής που είναι μέλη των «Γκρίζων Λύκων» ξεχύθηκαν στους δρόμους της Λυών εξαπολύοντας άγριο ανθρωποκυνηγητό εναντίον Αρμενίων.  

Παράλληλα γκράφιτι με το όνομα των «Γκρίζων Λύκων» γράφτηκε από μέλη της ίδιας οργάνωσης στο μνημείο γενοκτονίας των Αρμενίων στο Αρμενικό Κέντρο Μνήμης κοντά στη Λυών βεβηλώνοντάς το.

Οι Γκρίζοι Λύκοι στηρίζουν δραστήρια βασικές πολιτικές της κυβέρνησης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δράση υποστηρικτών της οργάνωσης στη Γαλλία εντάσσεται στην ευρύτερη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας σε Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο αλλά και νότιο Καύκασο, όπου έγινε ιδιαίτερα ορατή μετά την πρόσφατη ανάφλεξη αποσταθεροποιητικών συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ του νοτίου Καυκάσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα