ΑΘΗΝΑ
22:09
|
26.04.2024
Ένα γλυπτό φάλαινας στάθηκε σωτήριο για ένα τρένο που εκτροχιάστηκε από γέφυρα ύψους δέκα μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μηχανοδηγός τρένου στην Ολλανδία είχε όλη την τύχη του με το μέρος του καθώς ένα γλυπτό φάλαινας, σταμάτησε τα εκτροχιασμένα βαγόνια από μια “βουτιά” στο κενό από ύψος δέκα μέτρων κοντά στην πόλη Ρότερνταμ της Ολλανδίας. 

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, ενώ κανένας πολίτης δεν τραυματίστηκε. Στα βαγόνια δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ ο οδηγός του συρμού τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. 

Το τρένο “κάθισε” κυριολεκτικά στην ουρά του γλυπτού και έχει μείνει εκεί να αιωρείται. “Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο για να το κατεβάσουμε με ασφάλεια ”, δήλωσε αξιωματούχος στο ολλανδικό δίκτυο NOS.  Η διαδικασία μετακίνησης του συρμού θα είναι μάλλον χρονοβόρα.


Το γλυπτό με τίτλο “Ουρές Φάλαινας” είναι έργο του αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Μαάρτεν Στρούις και ανεγέρθηκε μέσα στο νερό το 2002. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δήλωσε έκπληκτος που το γλυπτό άντεξε το βάρος του συρμού.

“Βρίσκεται σε αυτό το σημείο για περίπου 20 χρόνια και θα περίμενε κανείς να έχει έστω και λίγο κονιορτοποιηθεί το πλαστικό του, αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι αυτό δεν συνέβη. Θα βγάλω αρκετές φωτογραφίες γιατί ποτέ δεν περίμενα να δω το γλυπτό μου σε αυτήν την κατάσταση”, είπε ο  Μαάρτεν Στρούις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα