ΑΘΗΝΑ
03:27
|
27.04.2024
Διαπιστευτήρια πλούτου, ακριβής (με την κυριολεκτική έννοια του όρου…) αισθητικής και καλοπέρασης δίνει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαπιστευτήρια πλούτου, ακριβής (με την κυριολεκτική έννοια του όρου…) αισθητικής και καλοπέρασης δίχως, εννοείται, το παραμικρό άγχος αβεβαιότητας, μολονότι διανύουμε σκοτεινές εποχές αλλαγών σε πολλά επίπεδα, δίνει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με συνέντευξη-αφιέρωμα που δημοσιοποιείται στη σημερινή διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας, Financial Times.

Το εκτενές ρεπορτάζ-αφιέρωμα που συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό ξεκινά με την πιο αγαπημένη από τις συλλογές της: τις χρυσές καρφίτσες «αντίκα» Καρτιέ και Βαν Κλιφ & Αρπελς  κάποιες από τις οποίες κληρονόμησε από την προ-προ γιαγιά της.

Η γνωστή στην Ελλάδα σαν … «υπέρκομψη Μαρέβα» δεν αστειεύεται. Επίσης δεν κρύβεται. Ο πλούτος για εκείνη είναι οικογενειακή υπόθεση πολλών γενιών.  Και το τονίζει, διακριτικά και μη, με κάθε αφορμή σε μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τους νεόπλουτους του ευρύτερου περιβάλλοντος μίας χούφτας οικογενειών αστών στην Ελλάδα.

_Ποιο ήταν το τελευταίο της απόκτημα;

_Ένα τάβλι του περασμένου αιώνα από το παλαιοπωλείο ΜΑΡΤΙΝΟΣ στο Μοναστηράκι.

_Ποιο το πιο ενδιαφέρον βιβλίο που διάβασε;

_«Ποιος  κατέχει την Ιστορία;» του Τζέφρι Ρόμπερτσον απαντά σε μία προσπάθεια έμμεσου πλην σαφούς υπαινιγμού υπέρ της εκστρατείας επιστροφής των γλυπτών του Παρθενών που έκλεψε ο έτερος υπέρκομψος της τότε εποχής, Λόρδος Έλγιν.

Οι ερωτήσεις γνωριμίας με την υπέρκομψη Μαρέβα διαδέχονται η μία την άλλη με ύφος και «βάθος» εφηβικού λευκώματος περασμένων δεκαετιών.

_«Ποιο το τελευταίο ρούχο που αγοράσατε;»

_Μία φόρμα της γαλλικής εταιρίας ba&sh την οποία υπερηφανεύεται πως φόρεσε και κατά την τελευταία της επίσκεψη στον Λευκό Οίκο μαζί με τη Μελάνια Τραμπ…

Κολεξιόν…στο όνομα του 1821!

Μιλώντας για ρούχα, ρεπόρτερ και συνεντευξιαζόμενη δεν αποφεύγουν μία κανονική διαφημιστική προβολή στην εταιρία ειδών ρουχισμού της υπέρκομψης: Την εταιρία Zeus+Dione με την «πατριωτική» αφορμή επικείμενης κολεξιόν που θα βασίζεται… στα 200 χρόνια Ελληνικής Επανάστασης το 2021!

Από τα μάτια του αναγνώστη παρελαύνουν ακριβές γκραβούρες-αντίγραφα του 16 και 17ου αιώνα. Μία φωτογραφία από το πολυτελές διαμέρισμα του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Αθήνα με ανεμπόδιστη θέα στον Παρθενώνα από μία καταπράσινη ταράτσα.

Μία καραμπινάτη διαφήμιση από πρόσφατες διακοπές στην Ήπειρο. Οι θεραπείες ομορφιάς από τον Κώστα Παπαγεωργίου στην κλινική Harrods’ Wellness. Όλα με παραπομπές στις ανάλογες ιστοσελίδες…

Από τα μάτια μας περνούν με σχεδόν καταιγιστικούς ρυθμούς ένα συλλεκτικό σεκρετέρ της εποχής του Λουδοβίκου ΙΕ’. Σπάνια έργα τέχνης, από το 1770 και έπειτα, ως κληρονομιά από προπάππο, παππού και πατέρα…

Το…φυλακτό της Μαρέβα

Η ζωή είναι σκληρή για την υπέρκομψη Μαρέβα. Χειρότερο όμως είναι το «κακό το μάτι». Κουβαλά πάντα μαζί της, όπως εξομολογείται, ένα συνδυασμό φυλακτών δεμένα με χρυσή (εννοείται…) αλυσίδα της Ιλιάνας Μακρή (που και αυτή διαφημίζεται…).

Εάν δεν ήμουν πλούσια…

Και τι θα ήθελε να ήταν εάν δεν ήταν η πάμπλουτη κληρονόμος, η προικισμένη γόνος, η υπέρκομψη σύζυγος πρωθυπουργού;

«Τσελίστας» απαντά και μας αφήνει άναυδους με “σικ” «απλότητα» και το υψηλό αισθητικό κριτήριο μίας δηλωμένης θαυμάστριας του 65χρονου Κινέζου βιρτουόζο Γιο Γιο Μαν.

Μην νομίζετε πως η ζωή είναι απλή για την υπέρκομψη Μαρέβα!  Είναι πολυάσχολη και σκληρή.

Γι’ αυτό και, όπως εξομολογείται, τελευταία απολαμβάνει την ησυχία της και λίγο «ποιοτικό χρόνο» στο ‘φτωχικό’ της.

“Συνήθιζα να είμαι σε ένα αεροπλάνο κάθε βδομάδα! Και αυτό το χρόνο αναρωτήθηκα εάν τελικά ήταν απαραίτητα όλα αυτά τα ταξίδια…”

Ήταν άραγε απαραίτητο να μάθουμε όλα αυτά για την υπέρκομψη Μαρέβα; Πιθανώς όχι. Αλλά φαίνεται πως δεν είμαστε εμείς οι τελικοί αποδέκτες.

Σε μία τέτοια περίπτωση η κ.ΓκραμπόφσκιΜητσοτάκη δεν θα έδινε συνέντευξη στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

Το κοινό της, ήθελε προφανώς, να είναι “διεθνούς εμβέλειας”…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα