ΑΘΗΝΑ
10:26
|
24.04.2024
Υπάρχει μόνο μια διαφορά απ’ το πρώτο lockdown. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως από αύριο το πρωί η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε καθολικό lockdown, τονίζοντας πως όλες οι μετακινήσεις θα γίνονται πλέον με SMS.

Υπάρχει μόνο μια διαφορά απ’ το πρώτο lockdown. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους

Όπως και στο γενικό lockdown επανέρχεται το SMS για τις 6 δραστηριότητες. Επιπλέον, για το διάστημα 21:00 και 05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Επίσης, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις
για μη ουσιώδεις λόγους από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

“Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, τόνισε ο κ. Πέτσας, δηλώνοντας ότι “ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες”.

Τέλος, από αύριο το πρωί λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης η Μαγνησία περνά στη ζώνη του αυξημένου κινδύνου.

“Οι περιπτώσεις αυτές να γίνουν παράδειγμα για όλους. Ας τηρούμε τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα” κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα