ΑΘΗΝΑ
21:34
|
19.05.2024
Ποδηλάτες, οδηγοί και πεζοί παρακολουθούν το βίαιο περιστατικό. Κανένας δεν σπεύδει να βοηθήσει τη γυναίκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το πρωί του Σαββάτου, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και περαστικών στην πόλη Σουοντζόου της Κίνας.

Το βίντεο από το αποτρόπαιο έγκλημα αναρτήθηκε καρέ- καρέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευνόητα είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Οι χρήστες του διαδικτύου κάνουν λόγο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, που πυροδοτήθηκε όταν το παντρεμένο ζευγάρι χτύπησε κατά λάθος όχημα με το ηλεκτρικό του σκούτερ.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν ποδηλάτες, οδηγοί και πεζοί, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, φαίνεται ότι βλέπουν το βίαιο περιστατικό. Κανένας όμως δεν σπεύδει να βοηθήσει τη γυναίκα.

Λίγο αργότερα, η γυναίκα σωριάζεται στο πεζοδρόμιο μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Ένα άλλο βίντεο από διαφορετική οπτική γωνία δείχνει ότι υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις θεατές που παρακολουθούσαν το άντρα να σέρνει τη γυναίκα στο έδαφος και να την χτυπά επανειλημμένα με μια καρέκλα.

Δεκάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρίνουν την αδράνεια των παρευρισκομένων και τη χαλαρή στάση των Κινέζων απέναντι στην ενδοοικογενειακή βία.

“Δεν κρατάει αυτόματο όπλο, γιατί κανένας δεν προσπάθησε να τον σταματήσει;”, αναρωτιέται ένας χρήστης.

“Τουλάχιστον 4 άτομα στέκονται και παρακολουθούν καθώς αυτός ο άντρας χτυπά τη γυναίκα του. Κανείς δεν προσπαθεί να σταματήσει αυτή η συζυγική σύγκρουση. Πολλοί άνθρωποι κοίταξαν και μαγνητοσκόπησαν, αλλά κανείς δεν τον σταμάτησε” στηλιτεύει ένας ακόμη χρήστης.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η ενδοοικογενειακή βία στην Κίνα συχνά αγνοείται καθώς κάθε χρόνο οι αρχές καταγράφουν περίπου 40.000 με 50.000 καταγγελίες.

Σημειώνεται ότι η Κίνα ποινικοποίησε την ενδοοικογενειακή βία το 2015. 

Όταν ψηφίστηκε ο νόμος, η κυβερνητική Πανκινεζική Ομοσπονδία Γυναικών εκτιμούσε ότι περίπου μια στις 4 γυναίκες στην Κίνα έχει πέσει θύμα βίας από τον σύζυγό της στη διάρκεια του γάμου της.

Η οργή που προκλήθηκε μετά το φριχτό έγκλημα θυμίζει περιστατικό του 2011, το οποίο είχε καταγραφεί από κάμερα, με νήπιο στην πόλη Φοσάν, το οποίο χτυπήθηκε από ένα όχημα δύο φορές μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών οι οποίοι το αγνόησαν.

“Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση και η υπόθεση βρίσκεται υπό πλήρη διερεύνηση”, ανέφερε λακωνικά η κινεζική αστυνομία.

Πηγές: Τhe Independent, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα