ΑΘΗΝΑ
01:38
|
08.09.2024
Ο Μητροπολίτης σε δήλωσή του εκτιμά ότι ο κορονοϊός δεν τον "επισκέφθηκε" στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος απαντά στα αρνητικά σχόλια που έγιναν εναντίον της εκκλησίας αφότου έγινε γνωστό ότι ο ίδιος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, ζητώντας από όλους “να σεβαστούν την προσωπική του δοκιμασία, και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό”.

Ο Μητροπολίτης στην προσωπική του δήλωση, εκτιμά ότι ο κορονοϊός δεν τον επεσκέφθηκε στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, όπου και έδωσε το παρών στην πανηγυρική δοξολογία, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Παραθέτουμε τη δήλωση του Μητροπολίτη Θεόκλητου:

“Ως άνθρωπο και εμένα δεν με εξήρεσε η πανδημία και ο κορoνoιός, όπως άλλωστε φαίνεται ότι δεν εξαιρεί κανέναν. Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ο,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία.

Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν, και στα πλαίσια των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης διαβεβαιώνω και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ότι ο κορωναιός δεν με επεσκέφθη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας. Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ο Κύριος και να πάψουν να εκμετελλεύωνται το γεγονός αυτό στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο”.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, στις πρώτες εβδομάδες του lockdown, η Εκκλησία και οι ιερωμένοι είχαν αντιδράσει οργισμένα στα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης ενώ ο μητροπολίτης Θεόκλητος είχε εκφράσει και δημοσίως την αγανάκτησή του.

Πηγή: romfea.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα