ΑΘΗΝΑ
06:27
|
27.07.2024

Μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας των άσχημων επιπτώσεων της πανδημίας και του νέου «λοκντάουν» για δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους αξιοποιεί ο γνωστός ευρω-σκεπτικιστής […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας των άσχημων επιπτώσεων της πανδημίας και του νέου «λοκντάουν» για δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους αξιοποιεί ο γνωστός ευρω-σκεπτικιστής καιροσκόπος Βρετανός πολιτικός Νάιτζελ Φάρατζ.

Ο Φάρατζ πρώην στέλεχος των Βρετανών Συντηρητικών ώσπου αποχώρησε το 1992, μετά την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ, έγινε πιο γνωστός το 2006 με την ίδρυση του «Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου» (UKIP) στο οποίο παρέμεινε για περίπου 10 χρόνια. Το 2016, που διεξήχθη το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με πρωτοβουλία του Βρετανού, Συντηρητικού τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, άνοιξε το δρόμο στον Νάιτζελ Φάρατζ για να προχωρήσει τρία χρόνια μετά στην ίδρυση του κόμματος του Brexit.

Τώρα επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο της Βρετανίας με ένα «νέο» κόμμα που συνιστά στην ουσία επανίδρυση του κόμματος Βrexit προσαρμοσμένο στην ανάγκη έκφρασης μέρους της λαϊκής δυσαρέσκειας για την επιβολή μέτρων αυστηρών περιοριστικών μέτρων καραντίνας. Το νέο κόμμα του Φάρατζ θα αποκαλείται κόμμα «Reform UK», («Μεταρρύθμισης Ηνωμένου Βασιλείου).

Σε σημερινή ανάρτησή του στο Τουίτερ ο καιροσκόπος πολιτικός αναφέρθηκε στην ίδρυση του νέου κόμματος αναφέροντας: «Τώρα, υπάρχει μία πολιτική επιλογή στο λοκντάουν και περιμένουμε να δούμε εάν θα έχουμε ένα πραγματικό Brexit. Πέρα από αυτό, όμως, δεν δουλεύει όλο το σύστημα διακυβέρνησής μας και χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση».

Πληροφορίες εκτενούς ρεπορτάζ της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «The Telegraph» ανέφεραν πως το κόμμα θα υποστηρίξει μία πολιτική «στοχευμένης προστασίας» από τον κορονοϊό, αλλά μόνο για τους… πιο ευπαθείς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα