ΑΘΗΝΑ
02:23
|
27.07.2024
Όπως έγραψε στο Twitter, πήρε την απόφαση γιατί θέλει ο γιος του να έχει μια πατρίδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 37χρονος Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην υπάλληλος της CIA που εγκατέλειψε τις ΗΠΑ το 2013, μετά τη διαρροή απόρρητων αρχείων των μυστικών υπηρεσιών και ζήτησε άσυλο στη Ρωσία, κατέθεσε αίτηση για την απόκτηση της ρωσικής υπηκοότητας.

Όπως εξήγησε, πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση γιατί η σύζυγός του περιμένει παιδί και δεν ήθελε ο γιος του να αντιμετωπίσει αυτά που βιώνει και ο ίδιος: μια ζωή μακριά από την οικογένειά του, χωρίς ένα μέρος το οποίο θα μπορεί να αποκαλεί “σπίτι”.

Σε μια σειρά αναρατήσεων στο Twitter, ο Σνόουντεν έγραψε ότι “Μετά από τόσα χρόνια μακριά από τους γονείς μας, η σύζυγός μου κι εγώ δεν έχουμε καμία διάθεση να αποχωριστούμε τον γιο μας. Γι’ αυτό, σ’ αυτήν την εποχή της πανδημίας και των κλειστών συνόρων, καταθέτουμε αίτημα για την απόκτηση διπλής Αμερικανο-Ρωσικής υπηκοότητας”.

“Η Λίντσεϊ κι αγώ θα παραμείνουμε Αμερικανοί και θα αναθρέψουμε τον γιο μας με τις Αξίες της Αμερικής που αγαπάμε – συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας να λέει τη πάντα τη γνώμη του”, έγραψε ανάμεσα σε άλλα ο Σνόουντεν, συμπληρώνοντας ότι “η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι, όμως, ο γιος μας να έχει μια πατρίδα, όπου κι αν επιλέξει να ζήσει”.

Ο Σνόουντεν έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό όσο είναι καταζητούμενος, με την απειλή μιας δίκης για “προδοσία” να εκκρεμεί σε βάρος του. Εφόσον του χορηγηθεί η ρωσική υπηκοότητα, το παιδί του θα γεννηθεί ως Ρώσος πολίτης και θα απολαμβάνει πλήρη δικαιώματα στη χώρα που διαμένει η οικογένειά του.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα