ΑΘΗΝΑ
21:17
|
15.05.2024
Ο Τάντρος Γκεμπρεγεσούς ήρθε σε επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε προληπτική ατομική καραντίνα έχει μπει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς ήρθε σε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό.

Ο Τέντρος Γκεμπρεγεσούς ανακοίνωσε ο ίδιος στο Twitter ότι μπαίνει σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι τη στη Γενεύη, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Ο Γκεμπρεγεσούς, που ως επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της διάδοσης του κορονοϊόυ, υπογράμμισε ότι “είναι κρίσιμης σημασίας η συμμόρφωση όλων μας με τις οδηγίες των υπηρεσιών Υγείας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης του ιού και να προστατεύσουμε τα συστήματα Υγείας”.

Εν τω μεταξύ οι διαδηλώσεις κατά των λοκντάουν πληθαίνουν στην Ευρώπη. Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες με διάγγελμά του ζήτησε να μπει ένα τέλος “στη βία και στην παράλογη συμπεριφορά” των πολιτών που χθες (Κυριακή 01/11) διαμαρτυρήθηκαν για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Μάλαγα, τη Βιότρια, το Σανταντέρ και το Μπούργος.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν χθες και στη Νάπολη και σε μικρότερη κλίμακα σε άλλες ιταλικές πόλεις, με βασικό σύνθημα κατά της κυβέρνησης το “δώστε μας πίσω τις δουλειές και την αξιοπρέπειά μας”.

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε χθες και στο Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, κατά του κυβερνήτη Ζοάο Ντόρια, ο οποίος υποστηρίζει την υποχρεωτική συμμετοχή των πολιτών στις δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της κινεζικής Sinovac. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός υγείας της Βραζιλίας, Εντουάρντο Παζουέλο, παραμένει στο νοσοκομείο, καθώς έχει εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Μένος κατά των υγειονομικών μέτρων εκφράζεται αυτές τις μέρες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αφήνει να εννοηθεί ότι θα καθαιρέσει τον Άντονι Φάουτσι από τη θέση του επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής των ΗΠΑ εφόσον επανεκλεγεί.

Αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός του συνάντησε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, μετά την ανακοίνωση ότι η χώρα μπαίνει σε σκληρό λοκτνάνουν διάρκειας ενός μήνα από την ερχόμενη Πέμπτη. Νωρίτερα την Κυριακή, είχε έρθει στο φως η είδηση ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και ο πρίγιπας Ουίλιαμ, με το παλάτι να αποκρύπτει το περιστατικό “για να μην ανησυχήσει ο λαός”.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα