ΑΘΗΝΑ
19:22
|
18.05.2024
Τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 διαπίστωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 διαπίστωσε σήμερα ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, κάνοντας αυστηρότερες συστάσεις για αποφυγή μη αναγκαίων μετακινήσεων και παραμονής σε εμπορικά κέντρα ή Μέσα μαζικής Μεταφοράς σε άλλες τρεις περιφέρειες καθώς πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις για παράλληλη άνοδο του αριθμού των θανατηφόρων περιστατικών της νόσου.

«’Εχουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση…Όλο και περισσότερες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας χρησιμοποιούνται τώρα για τη θεραπεία ασθενών της COVID-19. Η ανάπαυλα που είχαμε αυτό το καλοκαίρι τελείωσε» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Οι νεότερες περιφερειακές οδηγίες αφορούν πλέον το 70% των Σουηδών που ζει υπό καθεστώς αυστηρότερων συστάσεων όπως τηλεργασία, αποφυγή των μέσων μαζικής μεταφοράς, των εμπορικών κέντρων και των γυμναστηρίων.

Τα τελευταία στοιχεία της σουηδικής Υπηρεσίας Υγείας κατέγραψαν 10.177 νέα περιστατικά κορονοϊού από την προηγούμενη Παρασκευή.

Τα περιστατικά στη σκανδιναβική χώρα, η οποία δεν δημοσιεύει νέα δεδομένα για την COVID-19 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τις Δευτέρες, έχουν αυξηθεί απότομα τις τελευταίες εβδομάδες, καταγράφοντας κατ’ επανάληψη ημερήσια ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Από την αρχή της πανδημίας η Σουηδία έχει ανακοινώσει 5969 επιβεβαιωμένα θανατηφόρα κρούσματα της πανδημίας. Ωστόσο, το ποσοστό θανάτων ανά κάτοικο στη Σουηδία είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από τις γειτονικές της σκανδιναβικές χώρες, αλλά χαμηλότερο από ορισμένες μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Βρετανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα