ΑΘΗΝΑ
16:10
|
20.05.2024
Δεκάδες υποψήφιοι, μια αποπομπή & και μια αθώωση, δύο τελικοί αντίπαλοι και μια πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Αμερικανοί προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τον 46ο πρόεδρο της χώρας τους. Σχεδόν 100 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι διεκδικητές των ψήφων, Ντόναλντ Τραμπ για τους Ρεπουμπλικανούς και Τζο Μπάιντεν για τους Δημοκρατικούς, ολοκλήρωσαν τη μαραθώνια κούρσα τους.  

Μια κούρσα που ξεκίνησε για τους Δημοκρατικούς πριν από τρία χρόνια με 26 υποψήφιους, συνεχίστηκε με μια αποτυχημένη προσπάθεια αποπομπής του πρόεδρου των ΗΠΑ και κατέληξε στον Τζο Μπάιντεν και στην πρώτη μαύρη ασιατικής καταγωγής υποψήφια αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ, την Κάμαλα Χάρις.

Δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν αυτά τα τρία χρόνια σε προεκλογικές εκστρατείες, οι οποίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2017 με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ενός ελάχιστα γνωστού γερουσιαστή.

Μια προεκλογική περίοδος ασυνήθιστη,  καθόλου συμβατική, με πολλές πρωτιές και μια άνευ προηγουμένου υγειονομική και οικονομική κρίση. Το BBC παρουσιάζει σε ένα βίντεο τριών λεπτών την προεκλογική εκστρατεία τριών ετών.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα