ΑΘΗΝΑ
07:36
|
19.04.2024
O ιερέας είχε καταδικσθεί στο παρελθόν σε 4 χρόνια φυλάκισης για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αργία τέθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης ο ιερέας, ο οποίος σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα kozanimedia.gr, εμφανίζεται να διαπληκτίζεται και στη συνέχεια να χαστουκίζει πολίτη στη γειτονιά σε γειτονιά της Γιτιάς.

Έπειτα από τη δημοσίευση του περιστατικού, που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, υπήρξε άμεση παρέμβαση της Μητρόπολης, η οποία και πήρε τη σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης ο ιερέας, που είχε απασχολήσει τη Δικαιοσύνη κατά το παρελθόν, για άλλη υπόθεση, για την οποία όμως απαλλάχθηκε των κατηγοριών, υποστήριξε ότι προκλήθηκε από το άτομο που χαστούκισε και ο οποίος είναι γνωστός του, γιατί του έβρισε τα Θεία.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr ο εν λόγω ιερέας είχε απασχολήσει αρνητικά την επικαιρότητα το Πάσχα του 2009, όταν συνελήφθη με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της ασέλγειας σε ανήλικο (στο Βατερό, όπου λειτουργούσε τότε), ενώ είχε προφυλακιστεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το 2016 (Δείτε εδώ) καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης (εξαγοράσιμη ποινή) από το Μικτό Εφετείο Κοζάνης για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, αλλά αθωώθηκε για εκείνη της ασέλγειας σε ανήλικο. Ο ίδιος, τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επρόκειτο να προσφύγει και στον Άρειο Πάγο.

Έκτοτε δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξε αθωωτική απόφαση του Αρείου Πάγου ή όχι, με τις πρώτες πληροφορίες του Kozanimedia από πηγές προσκείμενες στη Μητρόπολη να αναφέρουν ότι “έχει κλείσει η υπόθεση δικαστικά και δεν υπάρχει θέμα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα