ΑΘΗΝΑ
17:34
|
18.05.2024

Μία από τις χειρότερες χρονιές για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο αποδεικνύεται το 2020 μεταξύ άλλων και εξαιτίας των βαριών επιπτώσεων των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία από τις χειρότερες χρονιές για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο αποδεικνύεται το 2020 μεταξύ άλλων και εξαιτίας των βαριών επιπτώσεων των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας.

Τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε για το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) η εταιρεία Alco μεταξύ 19 και 26 Οκτωβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 400 επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους διαπιστώνει μείωση εσόδων στο 80% των επιχειρήσεων.

 Ένα 65% θεωρεί ότι τα μέτρα που πήραν οι αρμόδιες αρχές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Επιπλέον το 65% των επιχειρήσεων κρίνει τα έως τώρα μέτρα της κυβέρνησης ανεπαρκή, εκτιμώντας πως το κράτος έχει περιθώρια να πάρει περισσότερα μέτρα στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έρευνας κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την τελευταία δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε για την «ανακούφιση» των επιχειρηματιών που πλήττονται από τις επιπτώσεις των νέων περιοριστικών μέτρων τονίζοντας ότι δεν επαρκούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα