ΑΘΗΝΑ
20:47
|
02.05.2024
Το συγκινητικό μήνυμα του Ιντιάνα Τζόουνς προς τον κινηματογραφικό του πατέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Σον Κόνερι, που πέθανε την περασμένη Παρασκεύη στα 90 του, θα μείνει στη συλλογική μνήμη και την παγκόσμια κουλτούρα ως ο ιδανικός Τζέιμς Μποντ, αλλά κατά τη διάρκεια της σπουδαίας κινηματογραφικής του καριέρας υποδύθηκε πολλούς εμβληματικούς χαρακτήρες.

Ένας απ΄αυτούς ήταν και ο μπαμπάς του Ιντιάνα Τζόουνς, στην “Τελευταία Σταυροφορία” (1989).

Ο Χάρισον Φορντ -ο Ιντιάνα Τζόουνς- μιλώντας σε δημοσιογράφους του Variety, τον αποχαίρετησε με σεβασμό και συγκίνηση: “Στον κινηματογράφο ήταν ο πατέρας μου, αλλά στην πραγματικότητα υπήρξε για μένα ένας πολύτιμος φίλος. Αν πήγε στον Παράδεισο, ελπίζω να έχουν εκεί γήπεδα του γκολφ”.

Όταν τον ρώτησαν ποια εικόνα του Σον Κόνερι θα κρατήσει για πάντα στη μνήμη του, ο Χάρισον Φορντ απάντησε: “Εκείνη τη ‘βόλτα’ με τη ρωσική μοτοσικλέτα. Ανεβαίναμε έναν επικίνδυνο ορεινό δρόμο γεμάτο στροφές και λακούβες κι εκείνος χαμογελούσε ατάραχος κάθε φορά που ταρακουνιόμασταν”.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του σερ Σον Κόνερι, όλο το σινεμά έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στον ηθοποιό που -όπως αποκάλυψε η χήρα του- εδώ και χρόνια έπασχε από άνοια βαριάς μορφής που -ειδικά το τελευταίο διάστημα- δεν του επέτρεπε να επικοινωνεί με τους γύρω του.

Ξεχωριστά ήταν τα μηνύματα των υπολοίπων Μποντ – του Τζορτζ Λάζενμπι και του Πιρς Μπρόσναν, ο οποίος έγραψε ότι “ήταν ο αγαπημένος μου Μποντ όταν ήμουν παιδί αλλά και αργότερα, όταν ως ενήλικος άνδρας πλέον υποδύθηκα κι εγώ τον Τζέιμς Μποντ”.

Η οικογένεια ενός άλλου εκλιπόντος Μποντ, του σερ Ρότζερ Μουρ, συμφώνησε, αναρτώντας στο Twitter ότι ο ίδιος ο Μουρ “πάντα πίστευε ότι ο Σον ήταν ο κορυφαίος Μποντ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα