ΑΘΗΝΑ
16:25
|
19.04.2024
"Όσκαρ" υποκριτικής διεκδικεί ο Ερντογάν με νέο βίντεο προπαγάνδας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε σήμερα ρεσιτάλ υποκρισίας, προσπαθώντας παράλληλα να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του κατά των ηγετών Γαλλίας και Αυστρίας.

Προφανής στόχος του προπαγανδιστικού βίντεο που δημοσιοποίησε η τουρκική προεδρία είναι το “ξέπλυμα’ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από πιθανές κατηγορίες για υποκίνηση ή ηθική αυτουργία των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων που διαπράττουν φανατικοί ισλαμιστές στην Ευρώπη, όπως αυτές σε Νίκαια και Βιέννη.

Δημοσιοποιεί έτσι μία (ξεκάθαρα στημένη!) τηλεφωνική επικοινωνία με έναν Μουσουλμάνο αραβικής καταγωγής που βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη κοντά στο χώρο της επίθεσης του τζιχαντιστή βοηθώντας άλλους διερχόμενους διαβάτες. Ο άνδρας έχει κατά τύχη το ίδιο όνομα με τον Τούρκο πρόεδρο, πράγμα που ο τελευταίος το τονίζει από την αρχή της συνομιλίας:

_”Ρετζέπ Ταγίπ είσαι καλά;” τον ρωτάει.

_”Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά απαντά ο νεαρός.

_”Είμαι υπερήφανος για σένα.

_Σε ευχαριστώ αγαπητέ Πρόεδρε του απαντά ο συνομιλητής του.

_Συνέχισε να τους βοηθάς (τους Αυστριακούς). Μπορεί να μην μας καταλαβαίνουν αλλά εμείς τους καταλαβαίνουμε. Ξέρω ότι και εσύ έχεις τραβήξει πολλά στην Αυστρία… Το μόνο σου λάθος είναι πως είσαι Μουσουλμάνος. Αλλά για μας αυτό είναι αιτία υπερηφάνειας….”

Παράλληλα ο ηγέτης μίας χώρας που δεν κρύβει πως έχει εργαλειοποιήσει χιλιάδες τζιχαντιστές μισθοφόρους σε Λιβύη, Συρία και Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποδύεται το ρόλο του “προστάτη” των απανταχού Μουσουλμάνων και του “μαχητή” της τρομοκρατίας.

_”Πασχίζουμε εδώ και πολύ καιρό να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία και συνεχίζουμε ως σήμερα” απαντά ο Τούρκος πρόεδρος” και η συνομιλία ολοκληρώνεται, μολονότι παραμένει πολύ αμφίβολο εάν έπεισε έστω και ένα μικρό μέρος από το υποτιθέμενο ακροατήριό του στην Ευρώπη για τις καλοκάγαθες προθέσεις του…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα