ΑΘΗΝΑ
00:48
|
27.04.2024

Την ανάγκη θέσπισης της συνταγογράφησης για το μοριακό έλεγχο του νέου κορωνοϊού μέσω ΕΟΠΥΥ ζητά η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών, τονίζοντας ότι πρόκειται για […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη θέσπισης της συνταγογράφησης για το μοριακό έλεγχο του νέου κορωνοϊού μέσω ΕΟΠΥΥ ζητά η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών, τονίζοντας ότι πρόκειται για «προφανές και κατεπείγον μέτρο που η κυβέρνηση όφειλε ήδη να έχει εφαρμόσει».

«Η Ελλάδα παραμένει μία από τις τελευταίες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου η εξέταση για τη νόσο COVID-19 δεν συνταγογραφείται και δεν αποζημιώνεται από τον κεντρικό ασφαλιστικό φορέα, με το πρόσχημα ότι το τεστ διενεργείται δωρεάν στις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Ωστόσο στην πράξη, χιλιάδες πολίτες υποχρεώνονται να επιβαρυνθούν με το κόστος και όχι μόνο μία φορά, καθώς είτε δεν διαθέτουν το χρόνο για την απαραίτητη αναμονή, είτε δικαιολογημένα φοβούνται να επισκεφθούν ένα νοσοκομείο ή κέντρο υγείας προκειμένου να μην εκτεθούν εκεί στη νόσο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Προτείνει έτσι να ξεκινήσει μοριακός έλεγχος και από το δίκτυο των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατρών σε όλη τη χώρα καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος αφενός για να μειωθεί η πίεση από τα νοσοκομεία και άλλες δημόσιες υγειονομικές δομές, αφετέρου να απαλλαχθούν οι ασφαλισμένοι από ακόμη ένα δυσβάσταχτο κόστος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα