ΑΘΗΝΑ
23:32
|
19.09.2024

Με εκατοντάδες έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, γκράφιτι, αλλά και με πολύ τραγούδι, μουσική, αφήγηση παραμυθιών και θεατρικά σκετς ολοκληρώθηκε σήμερα το Φόρουμ «Τέχνη στο Δρόμο». Το […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εκατοντάδες έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, γκράφιτι, αλλά και με πολύ τραγούδι, μουσική, αφήγηση παραμυθιών και θεατρικά σκετς ολοκληρώθηκε σήμερα το Φόρουμ «Τέχνη στο Δρόμο».

Το Φόρουμ, που διοργανώθηκε για μία ακόμη φορά από την Πινακοθήκη Μουστάφα Άλι του ομώνυμου Σύρου γλύπτη σε συνεργασία με την περιφέρεια της πρωτεύουσας της Συρίας, γέμισε μέσα στο τελευταίο 10ήμερο την οδό Σάαλαν με κάθε λογής έργα τέχνης.

Οι δημιουργοί δεν ήταν μόνον αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες αλλά και μαθητές δημοτικών σχολείων, φοιτητές από σχολές καλών τεχνών, καθώς και νεαροί εργαζόμενοι που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και τη γλυπτική.

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης, γλύπτης Μουστάφα Άλι, μιλώντας σήμερα στο συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA εκτίμησε πως πέτυχε το φετινό πείραμα «τέχνη στο δρόμο» μεταξύ άλλων και λόγω της άμεσης αλληλεπίδρασης καλλιτεχνών με ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, πολιτιστικού ή μορφωτικού επιπέδου, αλλά και εξαιτίας της προβολής σημαντικού μέρους των εκδηλώσεων από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Μουστάφα Άλι εξέφρασε την αισιοδοξία πως το φεστιβάλ «Τέχνη στο Δρόμο» θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο μεταμορφώνοντας την οδό Σάαλαν σε ένα μέρος «πραγματικής τέχνης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα