ΑΘΗΝΑ
02:46
|
27.07.2024
Ο νεοεκλεγείς Άρσε καλεί τον Μαδούρο στη Βολιβία και η Ανιές τον Χουάν Γουαϊδό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βολιβίας, Λουίς Άρσε, προσκάλεσε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, στην τελετή της ορκωμοσίας του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου.  

Η πρόσκληση ανακοινώθηκε λίγες ημέρες μετά την απόφαση της απερχόμενης μεταπραξικοπηματικής μεταβατικής προέδρου, Τζανίνε Ανιές να καλέσει στη Βολιβία τον αυτοανακηρυγμένο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γουαϊδό.

Την Τρίτη την επιστροφή του στη Βολιβία ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες. Θα επιστρέψει στη χώρα στις 11 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία του Λουίς Άρσε. Ο Μοράλες, ηγετική μορφή του “Κινήματος Προς τον Σοσιαλισμό” (MAS), ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να διεκδικήσει κάποια θέση στη νέα κυβέρνηση. Διευκρίνισε ότι προτιμά να αφοσιωθεί στη δημιουργία νέων πολιτικών ηγετών.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει δηλώσει πως το στρατηγικό του σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας θέλει χρόνο και θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να φανούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματά του. Απέδωσε αυτήν την “καθυστέρηση” στο κοινωνικό και οικονομικό χάος που άφησε πίσω της η Ανιές. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πριν το 2019 το ποσοστό της ανεργίας κυμαινόταν στο 4% και τώρα έχει εκτιναχθεί στο 30%.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την πραξικοπηματική της άνοδο στην εξουσία η Τζανίνε Ανιές διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της Βολιβίας με τη Βενεζουέλα, την Κούβα, τη Νικαράγουα και το Ιράν.

Πηγή: teleSUR

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα