ΑΘΗΝΑ
10:35
|
20.09.2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Πολιτικών Αερολιμένων Γερμανίας (ADV) Ραλφ Μπάιζελ ζητά επίμονα κρατική ενίσχυση για τα αεροδρόμια της χώρας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εσόδων «δραματική» εξαιτίας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Πολιτικών Αερολιμένων Γερμανίας (ADV) Ραλφ Μπάιζελ ζητά επίμονα κρατική ενίσχυση για τα αεροδρόμια της χώρας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εσόδων «δραματική» εξαιτίας των διαδοχικών μέτρων καραντίνας και απαγόρευσης πτήσεων. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποίησε πως θα δρομολογηθούν πιθανές απολύσεις 180.000 εργαζομένων. Προέβλεψε ακόμη πως οι απώλειες εσόδων ως το τέλος τρέχοντος έτους θα μπορούσαν να φθάσουν τα 1,8 δισ. ευρώ.

Ένα 24ωρο πριν την αυριανή συνάντησή του με τον υπουργό Μεταφορών Αντρέας Σόιερ, ο Μπάιζελ ζήτησε σε πρώτη φάση να επιστραφούν 740 εκατομμύρια ευρώ που είναι τα πάγια έξοδα επιχειρησιακής ετοιμότητας που συσσωρεύτηκαν μεταξύ Μαρτίου ως Ιουνίου (που ίσχυαν σε ένα μεγάλο βαθμό περιοριστικά μέτρα καραντίνας).

«Μεσοπρόθεσμα, τα αεροδρόμια χρειάζονται σαφώς μεγαλύτερη υποστήριξη, καθώς χάνουν περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα», όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ADV, Ραλφ Μπάιζελ, μιλώντας στην ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «T-Online». Διαμαρτυρήθηκε επίσης ότι ως τώρα δεν έχουν εισρεύσει χρήματα στα ταμεία διαχείρισης των αεροδρομίων παρά την προ τριών μηνών έγκριση κρατικών ενισχύσεων από την ΕΕ.

«Το πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το ποσό για τους επόμενους μήνες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν τα αεροδρόμια πρέπει να διατηρήσουν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια  του lockdown, όπως έγινε και πρόσφατα.

Στο πρώτο lockdown, όλα τα αεροδρόμια παρέμειναν σε λειτουργία κατόπιν επιθυμίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων ώστε να διασφαλισθεί ο εφοδιασμός με τρόφιμα και για τη μεταφορά ασθενών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιζελ.

Και συνέχισε με μάλλον δραματικότερο τόνο προσθέτοντας: «Η κατάσταση των γερμανικών αεροδρομίων είναι δραματική. Η ύπαρξη ορισμένων κινδυνεύει. Μια στις τέσσερις από τις περίπου 180.000 θέσεις εργασίας στα γερμανικά αεροδρόμια απειλείται και θα μπορούσαν να απειληθούν ακόμα περισσότερες. Υπολογίζω ότι τα γερμανικά αεροδρόμια θα έχουν απώλειες 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος και 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το επόμενο έτος. Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει ακόμα τελειώσει. Στην καλύτερη περίπτωση, θα είμαστε ξανά στο επίπεδο πριν από την κρίση το 2023».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα