ΑΘΗΝΑ
03:03
|
12.05.2024
Τουλάχιστον 41 παιδιά έμειναν στον δρόμο μετά τις τελευταίες κατεδαφίσεις στη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα, Πέμπτη 05/11, μία ακόμα ισραηλινή επιχείρηση κατεδάφισης κτιρίων στη δυτική όχθη. Ανάμεσα στα κτίρια που ισοπεδώθηκαν ήταν και σπίτια, στα οποία διέμεναν 11 οικογένειες Παλαιστινίων με συνολικά 41 παιδιά.

Αναλυτικά η ανακοίνηση της Ε.Ε:

Αυτήν την εβδομάδα, Ισραηλινές κατεδάφισαν περισσότερα από 70 κτίρια στο χωριό Κιρμπέτ Χαμσά αλ-Φοκά, στην κοιλάδα του ποταμού Ιορδάνη, καταστρέφοντας τα σπίτια 11 παλαιστινιακών οικογενειών με συνολικά 41 παιδιά, αλλά και δομές αναψυχής και υγιεινής.

Αυτή η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατεδάφισης επιβεβαιώνει και ενισχύει το θλιβερό ρεύμα κατασχέσεων και κατεδαφίσεων που σαρώνει τη Δυτική Όχθη από τις αρχές του έτους.

Αυτήν τη στιγμή 52 παλαιστινιακά σχολεία απειλούνται με κατεδάφιση, ανάμεσά τους και το σχολείο στην κοινότητα Ρας Αλ-Τεέν, που ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνεργασία με αρκετά κράτη-μέλη.

Όπως έχει ήδη σημειωθεί στα κείμενα συμπερασμάτων προηγούμενων Συμβουλίων, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει τη προστασία των παιδιών και την διασφάλιση του δικαιώματός τους στην εκπαίδευση, σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Η εκπαίδευση είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και πρέπει να διατηρηθεί στο ακέραιο και να προστατεύεται απ’ όλους.

Ενέργειες σαν την προαναφερόμενη εμποδίζουν την εξεύρεση λύσης μεταξύ των δύο κρατών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει το αίτημά της προς το Ισραήλ να σταματήσει τις κατεδαφίσεις -συμπεριλαμβανομένων των κτιρίων που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε- ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία, της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Πηγή: Europa.eu.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα