ΑΘΗΝΑ
23:33
|
19.09.2024
Οι Ταϊλανδοί διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό του pornhub όπως και άλλων ροζ ιστοτόπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Oι Ταϊλανδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της Μπανγκόκ διαμαρτυρόμενοι έντονα για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πρόσβαση στον δωρεάν ιστότοπο πορνογραφίας pornhub, όπως και άλλων ροζ σάιτ.

Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι προχωρά σε αυτή την κίνηση γιατί έκρινε ότι το Pornhub “παραβιάζει τον νόμο περί ηλεκτρονικού εγκλήματος της χώρας”.

Σύμφωνα με το CNΝ, αυτός ο αδιανόητος ισχυρισμός που κοινοποιήθηκε δια στόματος του υπουργού Ψηφιακών Υποθέσεων της Ταϊλάνδης, Puttipong Punnakanta, πυροδότησε τις οργισμένες αντιδράσεις των Ταϊλανδέζων ακτιβιστών, σε μια χώρα η οποία φιγουράρει στο Top 20 της επισκεψιμότητας της δημοφιλούς ροζ ιστοσελίδας παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι επισκέπτες του Pornhub στην Ταϊλάνδη ξόδευαν πέρυσι κατά μέσο όρο 11 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα ημερησίως, “παραμονή” ρεκόρ σε σύγκριση με τους χρήστες οποιαδήποτε άλλης χώρας παγκόσμια. Κατά τον Thai Examiner, η Ταϊλάνδη είναι η 10η μεγαλύτερη αγορά για το Pornhub στον κόσμο.

“Θέλουμε να ανακτήσουμε το Pornhub. Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα επιλογών” διαμαρτύρεται η ακτιβιστική ομάδα “Anonymous Party” κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα “free Pornhub”.

“Η απόφαση αυτή δείχνει ότι η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα ψηφιακής δικτατορίας, με συντηρητικούς στην εξουσία που προσπαθούν να ελέγχουν ο,τιδήποτε παρακολουθούν, λένε και κάνουν οι νέοι στο Διαδίκτυο”, στηλίτευσε η Emilie Pradichit, διευθύντρια του Ιδρύματος Manushya, μιας οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εργάζεται για την ενδυνάμωση των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων.

Σημειώνεται πως στην Ταϊλάνδη, όπου η κυβέρνηση δοκιμάστηκε από μαζικές διαδηλώσεις μαθητών οι οποίοι απαιτούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Prayuth Chan-ocha, απαγορεύτηκε η πρόσβαση και σε άλλους 190 ιστότoπους με περιεχόμενο για ενήλικες.

Ωστόσο μόνο το #SavePornhub έγινε πρώτο trend στο twitter, ενώ από κοντά ακολουθεί και το #HornyPower.

“Αν κάποιος δεν είχε μισήσει την κυβέρνηση, θα το κάνει σίγουρα τώρα” σχολίασε καυστικά στο Twitter o Jirawat Punnawat.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα