ΑΘΗΝΑ
15:45
|
26.04.2024
Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να ταιριάξει τη φήμη του απρόβλεπτου δισεκατομμυριούχου και του δεινού διαπραγματευτή με εκείνη του αξιοσέβαστου (αλλά ουχί.. σεμνού!) θεοσεβούμενου. Κι όμως!…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να ταιριάξει τη φήμη του απρόβλεπτου δισεκατομμυριούχου και του δεινού διαπραγματευτή με εκείνη του “αξιοσέβαστου” (αλλά ουχί.. σεμνού!) θεοσεβούμενου. Κι όμως! Για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τίποτε δεν είναι απίθανο.

Πολύ δε περισσότερο τολμηρό…καθώς δείχνει να χειρίζεται τα αντιφατικά στοιχεία του χαρακτήρα του με ικανότητα ταχυδακτυλουργού σε καζίνο του Λας Βέγκας.

Θα μπορούσε κανείς να τον κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Για άτσαλα συγκεκαλυμμένη μισαλλοδοξία. Για μισογυνισμό. Για πατριδοκαπηλία. Για πρόσκαιρη εθνικοφροσύνη στη μάχη της ψήφου. Όμως το αληθινό «μεγαλείο» αποκαλύπτεται μπροστά στη μεγαλομανία του κατά φαντασίαν “εκλεκτού του Θεού”.

Πιθανώς να οφείλεται στις συχνές συνεστιάσεις και συναντήσεις με πάμπλουτους Ευαγγελιστές και τις οργανώσεις πλούσιων Αμερικανοεβραίων που, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτούν αδρά την ανέγερση εποικισμών στην κλεμμένη γη των Παλαιστινίων. Ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, που προβλήθηκε σαν “αρχιτέκτονας” της “συμφωνίας του αιώνα” για το παλαιστινιακό, είναι ένας από αυτούς…

Εν μέρει τέτοιες συνεργασίες και επαφές εξηγούν την προ διετίας απόφασή του να διαγράψει με μία μονοκονδυλιά την υποκριτική στάση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη μεταφέροντας στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία των ΗΠΑ και αναγνωρίζοντας την «ιερή πόλη» σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Σε κάθε περίπτωση οι φρενήρεις ρυθμοί της προεκλογικής εκστρατείας και πολύ περισσότερο το μεσοδιάστημα «αγωνίας» που γιγαντώνει το «σασπένς» ανάμεσα στο γέμισμα και το άνοιγμα της κάλπης, μέχρι τη διαμόρφωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, αποκάλυψε μία άλλη πλευρά του Αμερικανού προέδρου: Τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να προσεγγίσει ένα μέρος του αμερικανικού λαού που δίχως, ενδεχομένως, βαθιά σκέψη προσηλυτίζεται και υπηρετεί ασυζητητί δεινούς ρήτορες και ιεροκήρυκες με φανατισμό και αφοσίωση που θα ζήλευαν και φανατικοί ισλαμιστές των Ταλιμπάν.

Ο ίδιος ο Τραμπ στο θρήσκευμα δηλώνει πιστός του Πρεσβυτεριανισμού. Ενός χριστιανικού δόγματος που περιλαμβάνει διάφορες εκκλησίες που συνδέονται με την Καλβνιστική θεολογική παράδοση του Προτεσταντισμού.

Αυτό του εξασφαλίζει επαφές με «ενδιαφέρουσες» προσωπικότητες, όπως μπορεί να μαντέψει κανείς, βλέποντας πως έχει επιλέξει σαν «πνευματικό» καθοδηγητή την 54χρονη εύπορη τηλε-ευαγγελίστρια Πόλα Μισέλ Ουάιτ Κέιν. Μία γυναίκα, της οποίας το πρόσωπο γέμισε τις οθόνες μας το βράδυ της Τετάρτης όταν την είδαμε να προσεύχεται σε κατάσταση έκστασης και με  φλογερό πάθος υπέρ της νίκης του Αμερικανού προέδρου στις εκλογές της 3ης Νοέμβρη.

Εκεί ακούσαμε την Πόλα Μισέλ Ουάιτ Κέιν να προσεύχεται στον Ύψιστο με τη μέθοδο της λεγόμενης «ενίσχυσης θέσης διά της αγγελικής επίκλησης».

Απαθανατίστηκε δε σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε δεκάδες Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε  κατάσταση παράφορης «ιερής» μανίας. Εκεί την «απολαύσαμε» σε ένα ρεσιτάλ ακατάσχετης μωρολογίας.

_ «Ακούω τον ήχο της νίκης. Ο Κύριος λέει πως έγινε! Γιατί οι Άγγελοι έφυγαν από την Αφρική αυτή τη στιγμή…τώρα.. στο όνομα του Ιησού από τη Νότια Αμερική, έρχονται εδώ…» ακούστηκε να λέει.

Δεν ήταν τα μόνα λόγια που ξέφυγαν από το στόμα της. Νωρίτερα, ισχυρίστηκε πως «δαιμονικές συνομοσπονδίες» (!) προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές από τον Τραμπ!»

Ποια είναι η Πόλα Ουάιτ Κέιν

Η Ουάιτ Κέιν δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Όπως τυχαία δεν είναι και η βασική της πεποίθηση πως η οικονομική ευμάρεια και ο υλικός πλούτος είναι ένδειξη…της Χάριτος του Θεού! Ή πως ο Θεός χαρίζει περισσότερα πλούτη σε αυτούς που κάνουν χορηγίες και δωρεές σε θρησκευτικούς οργανισμούς…

Η ίδια βέβαια είναι κοντά στον πρόεδρο Τραμπ καιρό πριν την πρώτη μέρα ορκωμοσίας του στις 20 Γενάρη του 2017. Πολύ πριν γίνει επικεφαλής του «συμβουλευτικού φορέα Ευαγγελιστών» της απερχόμενης (όπως όλα δείχνουν…) κυβέρνησης.

Η αφοσίωση και η πίστη της επιβραβεύτηκαν πιο πολύ τον Νοέμβριο του 2019 όταν διορίστηκε «ειδική σύμβουλος για την Πρωτοβουλία Πίστη και Ευκαιρία» στον Λευκό Οίκο.

Όμως δεν είναι μόνον η Πόλα Ουάιτ Κέιν. Χιλιάδες θρησκόληπτοι φανατικοί υποστηρικτές του προέδρου προσευχήθηκαν ομαδικά ή κατά μόνας τις τελευταίες βδομάδες με την ελπίδα πως οι προσευχές τους θα εισακουστούν και ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξασφαλίσει μία δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Και εάν δεν εισακουστούν;

Εάν δεν εισακουστούν… «έχει ο Θεός»!

Ο πρόεδρος Τραμπ άλλωστε έχει δηλώσει πως θα επιχειρήσει να διεκδικήσει τον προεδρικό θώκο σε επόμενες εκλογές. Μέχρι τότε ενδεχομένως να ελπίζει σε ένα ακόμη «θαύμα»…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα