ΑΘΗΝΑ
21:27
|
16.09.2024
Επίθεση με δυναμίτη που εξαπέλυσαν, λίγες ώρες νωρίτερα, άγνωστοι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος MAS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν είδαμε την παραμικρή σχετική δήλωση από τον υπουργό Εσωτερικών Αρτούρο Μουρίλο. Αισθανόμαστε εντελώς απροστάτευτοι!». Με τη φράση αυτή σχολίασε σήμερα ο Σεμπάστιαν Μισέλ, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Κίνημα προς το Σοσιαλισμό» του νεοεκλεγέντος προέδρου της Βολιβίας, Λούις Άρσε, την επίθεση με δυναμίτη που εξαπέλυσαν, λίγες ώρες νωρίτερα, άγνωστοι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη διάρκεια συνεδρίασης με τη συμμετοχή του νέου ηγέτη της χώρας που ορκίζεται την Κυριακή, 8 Νοέμβρη.

Όπως ανέφερε ο Μισέλ, η επίθεση αγνώστων με δυναμίτη από τύχη δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή θύματα, παρά μόνον υλικές ζημιές.

Το πρακτορείο Telesur που μετέδωσε την είδηση υπενθύμισε πάντως πως το συμβάν καταγράφεται κατά την έναρξη απεργίας ακροδεξιών ομάδων στην πόλη Σαντα Κρούζ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νίκη του Λούις Άρσε στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Απαρατήρητη πάντως δεν πέρασε ούτε η πλήρης αδιαφορία της απερχόμενης μεταπραξικοπηματικής μεταβατικής προέδρου, Τζανίνε Ανιές απέναντι σε επίθεση που αφορά τον επόμενο πρόεδρο της Βολιβίας.

Στη Βολιβία πάντως επιστρέφει την Τρίτη (τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία Άρσε)  ο πρώην πρόεδρος  Έβο Μοράλες, έχοντας ξεκαθαρίσει πως δεν θα διεκδικήσει θέση στη νέα κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα