ΑΘΗΝΑ
13:25
|
19.04.2024
Σαρωτικούς ελέγχους από αύριο Σάββατο και για τρεις εβδομάδες προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διπλασιασμό των προστίμων για τις μάσκες και τις μετακινήσεις, αλλά και σαρωτικούς ελέγχους προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρακευή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 2.448 νέα κρούσματα κορονοϊού για το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά καθ’ όλο το 24ωρο θα ισχύει περιορισμός της κυκλοφορίας, η οποία θα επιτρέπεται μόνο κατ’ εξαίρεση, κι αυτό για λόγους υγείας, εργασίας, μετάβασης σε σχολείο, μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα, δημόσια Υπηρεσία ή Τράπεζα, για συνοδεία μαθητή, μετάβαση σε κηδεία, μετάβαση διαζευγμένων γονέων για επικοινωνία με τα παιδιά τους, σωματική άσκηση και συνοδεία κατοικιδίου. 

Για τις αφήξεις από το εξωτερικό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι θα γίνονται υποχρεωτικά με αρνητικό PCR μέχρι 72 ώρες πριν την έλευση των ταξιδιωτών στην Ελλάδα είτε αεροπορικώς είτε από τα χερσαία σύνορα.

Οι Έλληνες θα χρειάζεται να έχουν συμπληρώσει φόρμα PLF 24 ώρες πριν από το ταξίδι τους. Οι νεοσύλλεκτοι μπορούν να συνοδεύονται και από τους δύο γονείς, με φύλλο πορείες. Για την επιστροφή, οι γονείς θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από το κέντρο εκπαίδευσης. Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Στα 300 από τα 150 ευρώ τα πρόστιμα

Με 300 ευρώ θα τιμωρείται η μη χρήση μάσκας και η μετακίνηση χωρίς τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις, ενώ ο εργοδότης θα τιμωρείται με 500 ευρώ πρόστιμο για ψευδή δήλωση. Για παράβαση αναστολής λειτουργίας καταστήματος το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα θα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ για την ίδια παράβαση.

Σε ό,τι αφορά στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου θα γίνει με κατάθεση στεφάνων κατά μόνας από τα κόμματα.

Στη Σάμο που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν θα ισχύει το SMS για τις μετακινήσεις.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα