ΑΘΗΝΑ
23:19
|
19.04.2024
Θα αφεθεί ελεύθερος στις 26 Νοέμβρη, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Κάπλαν του κεντρικού Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπροστά στην αποφασιστικότητα του 48χρονου Παλαιστίνιου  Μάχιρ αλ Ακχράς να υπερασπιστεί το δικαίωμά του για την ελευθερία, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές λύγισαν.

Αναγκάστηκαν να τερματίσουν την πολύμηνη κράτησή του μετά από 103 μέρες απεργίας πείνας.

Όπως έγινε γνωστός σήμερα το απόγευμα, ο Παλαιστίνιος πολιτικός κρατούμενος και πατέρας έξι παιδιών θα αφεθεί ελεύθερος στις 26 Νοέμβρη, μετά από την ολοκλήρωση της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Κάπλαν του κεντρικού Ισραήλ.

Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ωστόσο ιδιαιτέρως εύθραυστη καθώς τις τελευταίες  βδομάδες αντιμετωπίζει προβλήματα με καρδιά, νεφρά, μάτια και άλλα όργανα.

Ο Μάχιρ αλ Ακχράς είχε συλληφθεί και κρατούνταν δίχως απαγγελία ούτε καν προσχηματικών κατηγοριών στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης». Μέτρο βρετανικής “έμπνευσης” που επιτρέπει την σύλληψη και κράτηση ενός προσώπου δίχως κατηγορίες ανά έξι μήνες και για όσο διάστημα οι κατοχικές αρχές κρίνουν απαραίτητο.

Στο πλευρό του 48χρονου Παλαιστίνιου είχαν σταθεί πολλές οργανώσεις μεταξύ των οποίων «Οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ισραήλ», το «Νομικό Κέντρο για τα Δικαιώματα της Αραβικής Μειονότητας στο Ισραήλ», ο «Σύνδεσμος Ανταμπίρ για την Υποστήριξη των Δικαιωμάτων των Κρατουμένων» και η «Δημόσια Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα