ΑΘΗΝΑ
02:14
|
22.05.2024

Η διαδήλωση εναντίον των περιοριστικών μέτρων στη Σλοβενία, την Πέμπτη το βράδυ (5/11), κατέληξε σε μάχη διαδηλωτών-αστυνομίας με τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές αλλά και συλλήψεις. Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διαδήλωση εναντίον των περιοριστικών μέτρων στη Σλοβενία, την Πέμπτη το βράδυ (5/11), κατέληξε σε μάχη διαδηλωτών-αστυνομίας με τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές αλλά και συλλήψεις.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά το κτήριο του κοινοβουλίου και κάποιοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που τους προειδοποιούσαν ότι παραβίαζαν τα μέτρα εναντίον της πανδημίας.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να διαλύσουν το πλήθος.

Στα επεισόδια, που διήρκεσαν πάνω από δύο ώρες στο κέντρου της πόλης, τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της σλοβένικης πρωτεύουσας Στάνισλαβ Βρέτσαρ από την πλευρά του δήλωσε σε ΜΜΕ ότι “περίπου δέκα αστυνομικοί” τραυματίστηκαν ελαφρά, οι περισσότεροι από πέτρες που πέταξαν διαδηλωτές.

“Στις 19:00 η αστυνομία αποκατέστησε την τάξη στη Λουμπλιάνα”, ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Η Σλοβενία δεν απειλήθηκε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως μπροστά στην πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού (συνολικά 41.000 επί συνολικού πληθυσμού δύο εκατομμυρίων) η κυβέρνηση επέβαλε εκ νέου περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, του κλεισίματος των σχολείων και των εμπορικών καταστημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα